Manapság van még értelme kamerát venni? És ha igen, mi?
Azért kérdezem, mert ugye egy komolyabb fényképezőgép is már vesz simán full HD-ben videot + netán külső mikrofon-csatija is van, láttam is már nem egy olyan felvételt h magam is meglepődtem a minőségen, zoom, minden tökéletes.
Most akkor ezeknek a "hagyományos" handycameknek van még egyáltalán értelme? Vagy esetleg menyivel másabb a lencséje, az optikája, ami miatt valaki azt mondaná, hogy videohoz mindenképpen kell a kam?
Először is pénz kérdése. ha van számolatlanul, akkor egy igenjó kamera csodákra képes. Annak más mindene, mint egy bármilyen jó teló kamerájának.
Ha kettő az egyben-t szeretnél, akkor Sony teló százezer felett...azoknak már majdnem tökéletes a kamerája...
egyébként nézz meg egy videót a lapos tévéden, amit telóval csináltál, és egy másikat amit kamerával...
az a legjobb, abból dönthetsz.
Pusztán fizikai okokból a telefonban lévő kamera soha nem lesz képes produkálni azt a minőséget amire egy valódi kamera képes lehet.
Ebből kifolyólag van és lesz értelme ha az igények úgy kívánják.
de itt nincs szó telókról!
kb azonos felbontású és zoomolásra képes, márkás fényképezőgép és kamera közti különbségekre lennék kíváncsi. a telók által készített videókat én se kérném, persze, az egyértelmű.
Amatőrfilmesek is szívesebben használnak manapság mondjuk egy Canon EOS XY-t, mint dedikált videokamerát.
Nem vagyok fotós, de a fényképezők sokkal univerzálisabbak, olcsóbbak, elérhető hozzájuk minőségi felszerelés, és hozzák a belépő szintű kamerák minőségét. (persze a belépő itt jelenthet 40 ezret is, meg 2 milliót is)
Például:
Tovább fokozza az egybemosódást még ként látványos folyamat: Az egyik az, hogy az emberek minél kevesebb vackot akarnak magukkal cipelni. A telefonok átveszik a kompaktok helyét, a fényképezők pedig hobbieszközzé válnak, illetve átveszik a kézikamerák helyét is.
A másik jelentős folyamat, ami az évtizedben elindult az az, hogy a mozikból, és Hollywoodból kezd fokozatosan kikopni a celluloid, ezzel teret engedve a digitális eszközöknek szép lassan oldódni fog a határ ott is a kisebb kamerák és a fényképezők használata közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!