Hogy tudom módosítani az exponálás értékét egy Canon EOS 400D esetében?
He? Mi van? Exponálás értéke? Függőleges tárcsa?
Jóember, mit szívtál? Én is kérek!
Ha az expozíció kompenzációra gondolsz, akkor esetleg próbáld visszaállítani nullára. Mondjuk az AV+/- gomb és a jobb felső sarokban lévő másik gomb - amivel nagyítod a megjelenített képet is - nyomkodásával.
Ha ezzel megvagy, akkor javaslom egy (két, három) kezdőknek szóló leírás elolvasását, hogy tisztába kerülj az alapfogalmakkal. Ezután a géped manuálját is olvasd el újra.
Az expokompenzaciot ugy tudod nullara allitani, hogy atkapcsolsz rekesz- vagy zarido-elovalasztasra.
Manualis modban ertelemszeruen nem, mert nincs funkcioja.
Ami olyankor csuszkal, az azt mutatja meg, hogy a gep altal kalkulalt helyes axpohoz kepest alul vagy tulexponalt lesz-e a keped.
De a problemat meg mindig nem ertem. Logikus, hogy egy adott rekesz es zarido mellett a vilagosra ellott kep alulexponalt, a sotetre lott meg tulexponalt lesz.
Szoval mi a problema tulajdonkeppe
Én szerintem az a problémája, hogy megnyomta a * gombot, ami rögzíti az expó értékeket, és ezért nem tudja állítgani.
De ha lősz egy képet, akkor ez a rögzítés megszűnik, és állíthatod megint. Ne nyomd meg a "a gép hátsó oldalának jobb felső sarkában lelhető fel, amivel kicsinyíted a megjelenített képet is" gombot, mielőtt exponálsz. Miért akarod azt megnyomni?
Megvan annak a gombnak is a feladata és a haszna, csak tudni kell, mikor. Bár ismereteim szerint csak egy kioldás erejéig tartja az értékeket.
Miután M-ben az időt és a rekeszt is állíthatod, az expó korrekciónak nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!