Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Új objektív vagy új gép?...

Új objektív vagy új gép? Melyik érné meg jobban?

Figyelt kérdés

Egy Nikon D90-em van, kit objektívvel (18-105). Szeretek állatokat fotózni, akik általában ugye gyorsak és ezt a kombinációt már kevésnek érzem néha. Két lehetőség merült fel.

Lecserélni a vázat (D7100-at néztem ki, a D7200 egyelőre nem fogott meg...), mert a D90 azért nem egy mai darab már, ekkor maradna a kitobi.

Egy új objektív, pontosabban 70-200 f4 (f2.8 marad szép álom...), ez ugyan drágább, mint a gép, tehát később tudnám csak megvenni, de szokták mondani, hogy az objektíven múlik igazán, nem a gépen...

Melyik lenne jobb választás? Tud annyival jobbat a D7100, hogy azt kéne előbb beszerezni, leváltani vele a D90-t? Vagy gyűjtsek inkább az objektívre, gépet még cserélhetek később? Éreznék -e jelentős javulást a képeim terén bármelyik opcióval?

A válaszokat előre is köszönöm!

2015. márc. 16. 10:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Feltenném először a kérdést, hogy miben kevés ez a kombó? Gyorsan mozog az állat, de milyen körülmények között?

Miért nem tudod lefotózni? Kevés az objektív fényereje? Nem elég a váz iso érzékenysége?

Kültéren vagy? Nem elég az objektív gyújtótávolsága? Lassú a fókusz?

Ezt meg kellene határozni, és úgy lehetne dönteni, hogy a váz vagy az objektív a kevés.

2015. márc. 16. 10:53
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

Érdemes lenne fotós szakember tanácsát kérni ekkora beruházásnál, az említett gép 250 ezer forint felett van, az objektív meg 350 körül, szóval ez nem kis pénz.

A gépet a magasabb ISO és a nagyobb felbontás miatt lenne érdemes lecserélni, meg persze a technika fejlődése miatt, személyes véleményem szerint nekem sok lenne a 7100, én egy 5300-ast vennék inkább, hasonló tudású csak jóval olcsóbb, és objektívek is vannak hozzá olcsóóbbak. Persze, ha a pénz nem számít, akkor vedd a nagyobbat.

Ezeken az oldlakon tudsz összehasonlításokat csinálni, példának kerestem egyet-egyet:

[link]

[link]

2015. márc. 16. 11:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Főként kültéren fotózom. A fókuszt lassúnak érzem, a gyújtótávolság és a fényerő is kevés kissé. Álló, lassan mozgó dolgokkal még oké, nem várok csodákat, de gyorsan mozgóval már nehezen tudok jó képet csinálni. Nem vagyok profi, csak lelkes hobbifotós.

D5300 és társai nem játszanak, hiányzik a fókuszmotor és nekem kényelmetlenül kicsik is...

Számít a pénz, de inkább várok tovább és gyűjtök rá tovább, minthogy elhamarkodottan döntsek.

Köszönöm, további válazokra is kíváncsi vagyok! :)

2015. márc. 16. 11:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a pénz nem gond, megvenném a mindkettőt, biztosan egy teljesen új élmény lesz.

Ha viszont nem állsz úgy, nehezebb a kérdés, mert az általad említett objektív fényereje nem lesz annyival jobb (stabilizátor van legalább? - én csak a Canon verziókat ismerem). Nyersz a gyújtótávolságon is, viszont sokkal gyorsabb záridőd nem lesz, ha nem tudod nyitni a rekeszt.

Lehet, hogy többet nyersz egy jobb-gyorsabb fókuszrendszerrel és magasabb iso-értékekkel.

Én ebben az esetben úgy érzem, hogy vázcserével járnál jobban, ha a 105mm eddig elégnek bizonyult.

2015. márc. 16. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!