Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van még mindig tükör a...

Miért van még mindig tükör a elektronikus keresőjű fényképezőgépekben?

Figyelt kérdés

Pl Sonynak számos ilyen készülélke van, egyik legolcsóbb: SLT-A58. a Canon most hozza ki a 750D/760D-t, amiben először lesz elektronikus kereső, de ezekben még mindig benne van a tükör, vagy valami semi-transparent megoldás, pedig a keresőben, ha jól értem, úgyis cask egy LCDnek a képét látom. Vagy nincs is tükör bennünk és félreértek valami? Akkor miért nagy a házuk a System kamerákhoz képest?

Szóval én nem értem miért kell még mindig ezekbe a tükör. Azt értem, hogy a korábbi modelekből kell építkezniük, és hát azokban a tükör technologia már biztos bevállt. Más szavakkal miért nem csináltak ezek a gyártok inkább a system jellegű kamerát, ha már úgyis LCD-t nézek a keresőben. Ezt el tudná nekem valaki magyarázni akár szájbarágosan. Bármennyit kerestem eddig googleben, de nem találtam magyarázatot sajnos. Köszi!

2015. febr. 9. 16:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Csak gyorsan ránéztem erre a Sonyra, a félig áteresztő tükröt a fázis-különbséges AF miatt hagyták meg, mert ahhoz el kell téríteni a képet a szenzorokhoz.

Valszeg azért nem hagyták meg az optikai keresőt, mert sötétebb lesz a kép. Mindenesetre mókás, hogy régen már készült 1-2 féligáteresztő, álló tükrös filmes gép, mondjuk ott más volt a cél: a folyamatos képkövetés és a minél kevesebb berezdülés.

A Canonról nem tudom, mit olvastál, normál slr keresője van:

[link]

2015. febr. 9. 16:55
 2/7 anonim ***** válasza:
A Canon 750D és 760D-nek optikai keresője van.
2015. febr. 9. 17:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Így van.

A Sony SLT gépekben a tükör által vetített kép jut a fent elhelyezett fókusz-szenzorba is. Kb. 2 éve nem adtak ki ilyen gépet.

Az új Canon gépekben nem lesz elektronikus kereső. Hagyományos, mozgó tükrös DSLR-ek.

Az angol adatlapjuk "electronic viewfinder" jelzője egy béna adatlap írójuk szerencsétlenkedése. Az eddig is meglévő élőképes LCD-re értik.

2015. febr. 9. 18:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Had idézzem magamat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__fenykep..

Az ötödik válasz írja, hogy mi a kérdés lényege.

Annyival lehet kiegészíteni, hogy ma már látjuk: a Canon Dual Pixel AF videóhoz nagyon jó, de a dedikált fázis érzékeny AF rendszerekkel nem tudja felvenni a versenyt, pláne kevés fényben.

2015. febr. 9. 21:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat!

Canon 750D/760D valóban pentatükörrel és optikai keresővel jön. Illetve már kijött a napokban. (Most hogy újra rákerestem... Az vezethetett félre, hogy kb egy éve foglalkozom a témával, és eddig olyan hírek terjengtek ezekről a Canonokról, hogy EVF-jük lesz.

Pl nézzétek meg a 2014/Okt-i híreket: [link]

)

2015. febr. 10. 08:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Megnéztem a kedvedért néhányat, de azokban mind optikai kereső volt.
2015. febr. 10. 09:56
 7/7 anonim ***** válasza:

A Canon hivatalos adatlapján szerepel:

"Live View Mode: Electronic Viewfinder with image sensor"

[link]

Innen a félreértés. Szerencsétlen megfogalmazás. Gyakorlatilag a hagyományos élőképes LCD-t jelenti.

2015. febr. 10. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!