Hogyn tudom beállítani a záridot a fényképezogépen? Vagy az csak a rekesz novelésével és csokkentésével magátol beállítodik?

Figyelt kérdés
2015. febr. 9. 13:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen gépen?

Konkrét típus sem ártana.

Vannak olyan gépek, amelyek teljesen automaták. Azon semmit nem tudsz állítani.

Másokon pedig ki lehet választani a téma jellegét, s ahhoz igazodik az automata. Egyes gépek ezt önmaguk felismerik.

Azokon a gépeken, amelyiken van manuális mód tudsz vagy záridőt beállítani, s akkor a rekeszt igazítja hozzá, illetve rekeszt kiválasztani, s akkor a expozíció idejét állítja gép.

2015. febr. 9. 13:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Nikon 3200
2015. febr. 9. 14:00
 3/7 anonim ***** válasza:
A kérdés az RTFM probléma iskolapéldája. Vedd csak szépen elő, rád fér.
2015. febr. 9. 14:07
 4/7 A kérdező kommentje:
De okos vagy Zoli gyerek, koszi szépen a tanácsodat, sokkal okosabb lettem tole
2015. febr. 9. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:
A leírást okos emberek készítették. De a felhasználó még okosabb, hisz neki azt nyilván nem kell elolvasni.
2015. febr. 9. 14:28
 6/7 anonim ***** válasza:

A záridőt magad is be tudod állítani:

Programtárcsa S mód - Shutter prio. Ilyenkor te határozod meg a záridőt, a gép meg számolja ki rekesz adatot

Programtárcsa M mód - Manual: itt is te adod meg a záridót, de itt a blendét is neked kell meghatározni

M módban van egy bulb üzemmód is: itt nem kell megadnod a záridőt előre hanem te magad szabályozod távvezérlővel vagy azzal, hogy az exponáló gombot nyomgatod ( ez utóbbi )

Ha tévedtem korrigáljatok, canon-os vagyok, nikont csak ritkán használok ( nem azért mert rossz, hanem azért, mert így alakult )

2015. febr. 9. 16:26
 7/7 anonim ***** válasza:
+ infó: emlékeim szerint a nikon "command dial"-nak hívja azt a kis tekerentyűt amit programtárcsa alatt van és pl S üzemmódban azt tekergetve tudod remekül állítani a záridőt.
2015. febr. 9. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!