Hogyn tudom beállítani a záridot a fényképezogépen? Vagy az csak a rekesz novelésével és csokkentésével magátol beállítodik?
Milyen gépen?
Konkrét típus sem ártana.
Vannak olyan gépek, amelyek teljesen automaták. Azon semmit nem tudsz állítani.
Másokon pedig ki lehet választani a téma jellegét, s ahhoz igazodik az automata. Egyes gépek ezt önmaguk felismerik.
Azokon a gépeken, amelyiken van manuális mód tudsz vagy záridőt beállítani, s akkor a rekeszt igazítja hozzá, illetve rekeszt kiválasztani, s akkor a expozíció idejét állítja gép.
A záridőt magad is be tudod állítani:
Programtárcsa S mód - Shutter prio. Ilyenkor te határozod meg a záridőt, a gép meg számolja ki rekesz adatot
Programtárcsa M mód - Manual: itt is te adod meg a záridót, de itt a blendét is neked kell meghatározni
M módban van egy bulb üzemmód is: itt nem kell megadnod a záridőt előre hanem te magad szabályozod távvezérlővel vagy azzal, hogy az exponáló gombot nyomgatod ( ez utóbbi )
Ha tévedtem korrigáljatok, canon-os vagyok, nikont csak ritkán használok ( nem azért mert rossz, hanem azért, mert így alakult )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!