Tudnátok nekem jó Canon objektívet ajánlani 60ezer Ft-ig? Bőv. Lent!

Figyelt kérdés

Hobbifotós vagyok, egy belépőszintű vázam van, egy hozzá kapott 18-55mm-s kit objektívvel (ezt nem is használom), valamint egy fix 50mm-es 1.8-as obival.

Szeretnék új objektívet venni, általános célokra kellene, értem ezalatt azt, hogy kirándulások, családi események pillanatainak megörökítésére, néha porté fotózásra használnám.

Hivatalos fotós képzettségem nincs, saját magam szórakoztatására tanulom és művelem a fotózást.

Köszönöm, ha segítettek!

2015. jan. 14. 13:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Miért kell új obi? Mi hiányzik, mi az, amit a jelenlegi objektívjeidből hiányolsz? Mit nem tudsz velük megvalósítani?
2015. jan. 14. 17:55
 2/19 A kérdező kommentje:

A zoom objektívemnek nagyon gyenge a fényereje, béna vagyok hozzá, nem tudok belőle egy normális képet sem kicsikarni sajnos. Olyannyira, hogy az egyik fotómmal kapcsolatban megkérdezte egy ismerősöm, hogy a tabletemmel fotóztam-e.

A fix objektívvel pedig az a baj, hogy sokszor nem fér bele minden vagy mindenki.Nagyon jó a fényereje, nagyon jó képeket lehet vele készíteni, de pl egy csoportképet esélytelen vele csinálni. Szóval inkább egy zoom-ra vágynék.

2015. jan. 14. 21:08
 3/19 anonim ***** válasza:
És biztos hogy a gépet amúgy tudod kezelni? Mert a kitobi 3.5-5.6-os fényereje azért nem olyan katasztrofálisan rossz...
2015. jan. 14. 21:34
 4/19 anonim ***** válasza:
Használt is érdekel vagy csak új?
2015. jan. 14. 21:35
 5/19 anonim ***** válasza:

A nagyfényerejű zoom nagyon drága. Nem hiszem, hogy 60 ezerért bármit fogsz találni, ami a kitobjektívnél lényegesen jobb fényerejű lenne.

Esetleg a használt piacon érdemes lenne szétnézned, de kételkedem, hogy bármi ilyet találsz.

Beltéren sokat segíthet, ha megtanulsz használni egy vakut. Kültéren pedig működnie kell a kitobjektívnek is, ha nem éjszaka vagy félhomályban fotózol.

2015. jan. 14. 21:40
 6/19 A kérdező kommentje:

Nem fényezni akarom magam, de a fix obival készítettem már olyan képeket, amikre nagy dícséreteket kaptam, még fotós berkekben is. (nyilván nem műalkotásokra kell gondolni).

A zoom objektívvel viszont borzalmasan középszerű képek készülnek, nem tudom mihez hasonlítsam őket, de az ember meg sem mondaná, hogy dslr-géppel készültek, olyan középszerűek, amilyeneket mindenki tud lőni akár egy sima kis digitális géppel is.

Kinéztem egyébként két objektívet, olcsó kis telék, de ár/érték arányban mindenhol jónak írjak. Ha esetleg ismeritek őket, írhatnátok ti is róla véleményt.

Tamron Canon 70-300/F4-5.6 AF LD Di Macro 1:2 objektív

Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro (Canon)

2015. jan. 14. 22:41
 7/19 A kérdező kommentje:
Inkább újonnan vennék objektívet, de nem zárkózom el teljesen a használtaktól sem. (bár kissé bizalmatlan vagyok).
2015. jan. 14. 22:43
 8/19 anonim ***** válasza:

Én már nem tudlak követni. Az előbb azt írtad, hogy az 50mm túl sok, erre most telét nézel? Ezeknek ugyanolyan gyenge a fényereje, mint a kitobjektívnek.

Először el kellene dönteni, hogy mit is akarsz, mert így nehéz tanácsot adni.

Mitől középszerű a ktiobjektíves kép? Tegyél fel példát, akkor talán látjuk, hogy mire gondolsz, vagy nálad van-e a hiba.

2015. jan. 15. 09:36
 9/19 anonim ***** válasza:

Én sem igazán értem. Most akkor nagylátó kell vagy tele?

Kell a nagy fényerő vagy elég az f4-5.6?

Így nehéz ám tanácsot adni, ha még te sem tudod, mit szeretnél...

2015. jan. 15. 16:59
 10/19 A kérdező kommentje:
Lehet kicsit értelmetlenül fogalmaztam, több mindent is szeretnék, nincs konkrét vágyam fotózás terén, mert mindenféle érdekel egy kicsit, de egyik vágyhoz a fix obival túl kevés dolog fér bele a képbe, a másikhoz meg éppen túl sok. Értitek?
2015. jan. 15. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!