Tudnátok nekem jó Canon objektívet ajánlani 60ezer Ft-ig? Bőv. Lent!
Hobbifotós vagyok, egy belépőszintű vázam van, egy hozzá kapott 18-55mm-s kit objektívvel (ezt nem is használom), valamint egy fix 50mm-es 1.8-as obival.
Szeretnék új objektívet venni, általános célokra kellene, értem ezalatt azt, hogy kirándulások, családi események pillanatainak megörökítésére, néha porté fotózásra használnám.
Hivatalos fotós képzettségem nincs, saját magam szórakoztatására tanulom és művelem a fotózást.
Köszönöm, ha segítettek!
A zoom objektívemnek nagyon gyenge a fényereje, béna vagyok hozzá, nem tudok belőle egy normális képet sem kicsikarni sajnos. Olyannyira, hogy az egyik fotómmal kapcsolatban megkérdezte egy ismerősöm, hogy a tabletemmel fotóztam-e.
A fix objektívvel pedig az a baj, hogy sokszor nem fér bele minden vagy mindenki.Nagyon jó a fényereje, nagyon jó képeket lehet vele készíteni, de pl egy csoportképet esélytelen vele csinálni. Szóval inkább egy zoom-ra vágynék.
A nagyfényerejű zoom nagyon drága. Nem hiszem, hogy 60 ezerért bármit fogsz találni, ami a kitobjektívnél lényegesen jobb fényerejű lenne.
Esetleg a használt piacon érdemes lenne szétnézned, de kételkedem, hogy bármi ilyet találsz.
Beltéren sokat segíthet, ha megtanulsz használni egy vakut. Kültéren pedig működnie kell a kitobjektívnek is, ha nem éjszaka vagy félhomályban fotózol.
Nem fényezni akarom magam, de a fix obival készítettem már olyan képeket, amikre nagy dícséreteket kaptam, még fotós berkekben is. (nyilván nem műalkotásokra kell gondolni).
A zoom objektívvel viszont borzalmasan középszerű képek készülnek, nem tudom mihez hasonlítsam őket, de az ember meg sem mondaná, hogy dslr-géppel készültek, olyan középszerűek, amilyeneket mindenki tud lőni akár egy sima kis digitális géppel is.
Kinéztem egyébként két objektívet, olcsó kis telék, de ár/érték arányban mindenhol jónak írjak. Ha esetleg ismeritek őket, írhatnátok ti is róla véleményt.
Tamron Canon 70-300/F4-5.6 AF LD Di Macro 1:2 objektív
Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro (Canon)
Én már nem tudlak követni. Az előbb azt írtad, hogy az 50mm túl sok, erre most telét nézel? Ezeknek ugyanolyan gyenge a fényereje, mint a kitobjektívnek.
Először el kellene dönteni, hogy mit is akarsz, mert így nehéz tanácsot adni.
Mitől középszerű a ktiobjektíves kép? Tegyél fel példát, akkor talán látjuk, hogy mire gondolsz, vagy nálad van-e a hiba.
Én sem igazán értem. Most akkor nagylátó kell vagy tele?
Kell a nagy fényerő vagy elég az f4-5.6?
Így nehéz ám tanácsot adni, ha még te sem tudod, mit szeretnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!