Milyen tükörreflexes fényképezőgépet vegyek?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok, inkább csak hobbimnak nevezném a fényképezést. De szeretnék jobb képeket csinálni. Így arra jutottam, hogy veszek egy új, tükörreflexes gépet, ami könnyen kezelhető, de már lehet vele szép képeket csinálni. Milyen készüléket javasoltok ?2014. dec. 31. 13:20
1/5 anonim válasza:
Vannak olyan vázak amelyeken BPO minősítésűek, ezeket szokták olcsóbban adni ( Bad Photos Only ). Ezt a kategóriát kerülni kell, helyette a FPO kategória kell ( Fine Photos Only ), ezeket külön laborokban tesztelik, igaz ezek picivel drágábbak is.
Kevesen tudják, de a páros sorozatszámra végződő gépeket csak nagyon bonyolult módon lehet kezelni, míg a páratlan sorszámű vázak kezelése nagyságrendekkel könnyebb.
2/5 anonim válasza:
Én javaslom a Canon EOS 1D X vázat, azzal nagyon jó képeket lehet csinálni.
Objektívnek pedig a Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM-et ajánlom, ez egy nagyon jó általános zoom objektív. Ezzel tényleg szép képeket lehet csinálni.
3/5 anonim válasza:
A céljaidra bármelyik dslr megfelel. Tényleg.
4/5 anonim válasza:
Az eddigiek elég húzós válaszok voltak, valószínűleg nem a legdrágább full-frame-el kellene azért kezdeni(bár ha telik rá!), én kb 1 éve kezdtem el dslr-t használni, szóval értem mire irányul a kérdésed. A kérdés mindig az hogy mennyit szánsz rá, támpont lehet a választásnál hogy ne legyen túl régi típusú(5 évnél ne legyen régebbi típusú), én használtan vettem mert így egy jobb gépem lett mintha újonnan veszem és elég jókat ki lehet fogni. A belépő kategóriánál nincs olyan hatalmas különbség szóval annyira nem lehet mellé nyúlni. Lényeges hogy legyen mellé objektív is és dslr-nél az is sokat számít hogy milyen az objektív. Dslr-nél érdemes megtanulni mi mire jó úgy lesznek a jó képek. Nem is folytatom mert regényt lehetne írni, annyiért vegyél amennyit rászánsz, meg persze azért utána kell nézni, azt nem lehet kikerülni, Canonból én saját tapasztalt után tudom javasolni a sajátom ami Canon 1100D ár/érték arányban nagyon jó és megtanultam elég sok mindent vele és így már rájöttem hogy a következő egy Full-frame lesz mert azért az csinálja az igazán jó képet de azoknak meg ott kezdődik az ára is.
5/5 anonim válasza:
Vagy mondjuk tanulj, hogy tudj fényképezni! Nem a FF fényképezőgép csinálja a jó képet. Az csak egy eszköz, ha nem tudod használni (nem, nem elég lenyomni a gombot, ez egy szakma amit évekig tanulni kell) semmit sem ér. Egyszerre kell a jó felszerelés az azt használni képes szakmai tudás és a tehetség. Ha valamelyik hiányzik az a képeken is látszani fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!