Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ez az állvány, kompatibilis a...

Ez az állvány, kompatibilis a fényképezőgépemmel?

Figyelt kérdés

A fényképezőm:Samsung st150f

Az állvány: [link]

Csak azt nem tudom, hogy a csavar ugyanakkora-e. Előre is köszönöm :)

2014. dec. 27. 11:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem igen.

Ilyen állványom volt nekem is.

Nem azt mondom, hogy használhatatlan, de nem is egy minőségi kategória.

Ha gyakran fotózol olyan terepen ahol az állványt nem tudod/nem lehet függőlegesen felállítani akkor csak szenvedni fogsz vele.

Én gyakran túrázom és olyan helyeken kell állványról fotózni ahol esélyed sincs klasszikus módon állványt felállítani.

Hogy szabadon tudjam tekergetni én ilyen állványt használok:

[link]

A másik probléma ( ami akár előny is lehet ), hogy könnyű és a kis helyen elfér. A könnyű állvány hátrány is lehet - pl szeles időben fotózol.

Az állványba beépített talp/fej sem nyújtja azt szabadságot mint egy jobb gömbfej. ( Bár igazából csak akkor fogod értékelni egy jó gömbfej meglétét ha már dolgozol vele ).

Szóval Pro érvek:

- Könnyű, kis helyen elfér, bárhova magaddal viheted akár kézben is

- Jobb mint a semmi

- olcsó

Szubjektív ellenérvek:

- túl könnyű

- kevés szabadságfok az állványt és a fejet illetően

- laza illesztések és szerkezet miatt szeles időben nem olyan jó vele fotózni

- ha esetleg később veszel egy nehezebb vázat ( akár kompakt akár DSLR ) akkor még instabilabb lesz az állvány a gép súlya miatt.

Mindentől függetelnül:

Lehet nevetségesen néz ki az állványon ez a kis kompakt gép, de majd látni fogod a minőségi változást ha majd állványról fotózol ( főleg este, vagy hosszú záridős üzemmódban, szóval ne is törődj a nevető emberekkel. Sok sikert!

2014. dec. 27. 11:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos választ :) Még csak most kezd egy kicsit komolyabban foglalkozni a fotózással :) Az állvány most még csak ilyen hobbi természetfotókra, timelapsre, családi fotókra kell szóval még nem ilyen extrémebb helyekre. Szerintem egyenlőre jó lesz ez az olcsó állvány. Köszönöm. :)
2014. dec. 27. 12:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Foglalkoztatni a fotózás *
2014. dec. 27. 12:23
 4/4 anonim ***** válasza:
A csavar egységes, kompatibilis lesz vele, azt nézd meg, hogy mekkora súlyt bír el az állvány, és mekkora a géped.
2014. dec. 27. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!