Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mire jó az ISO érzékenység?

Mire jó az ISO érzékenység?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom hogy minél nagyobb, annál nagyobb a zaj a képen, és annál jobban tömöríti a képet.
2014. dec. 6. 11:12
 1/2 Szirty ***** válasza:

Amennyiben kamerára fényképezőre gondolsz:

Az érzékenység "arra jó", hogy amennyiben az nagyobb, a kamera gyengébb megvilágításban is képes értékelhető felvételt készíteni.

Az érzékenység növekedésének ára van, és ez a zaj.

Az érzékenység nem azért nagy hogy nagyobb legyen a zaj, hanem az érzékenység növelésének a több zaj rendszerint egyenes következménye.

Az tömörítésnek nem tudom mi köze van a zajhoz. Hacsak az nem, hogy a zaj okozta véletlenszerű képtartalom miatt a tömörítése nehezebb (tovább rontja a képminőséget).

2014. dec. 6. 11:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Mire jó?

Mértékegység, mint a mérlegnél a kg...

Mérőszám, ennyi..

Így van, minél nagyobb annál érzékenyebb a felvevő lapka.

Normál filmnél az ISO mérőszám növekedésével nagyobb lett a szemcsézet, digitálisnál növelik az egyes cellák erősítését, növekvő zajt eredményez.

Ha gyengék a fényviszonyok kénytelen vagy nagyobb ISO-t használni, hogy egyáltalán látható képet készíthess, ha ugyanarról a gépről beszélünk.

Persze más jellemzők is befolyásolják: blende, felvételi idő, lencse fényerősség....

2014. dec. 6. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!