62mm-es objektívre fel tudom úgy tenni az 52mm-es szűrőt, hogy nem zavarja a képet? (átalakítóval)
Egy Tamron 70-300mm objektívről van szó.
Szeretnék venni szűrőket, de nem tudom, hogy 52mm-es, avagy 62-es lencsét vegyek.
Próbálgattam egy 52-es lencsével, hogy bele lóg-e a szűrő széle a képbe, de mivel messze volt a fókuszpont nem tudott meggyőzni a dolog. :(
Arra lennék kíváncsi, hogy mivel elég szűk látószögű objektív ki lehetne-e kerülni a 62-es szűrő felárát.
(A másik (52-es) egy Nikon 18-55mm üveg.)
Előre is nagyon köszönöm!
Ebben a cikkben egy 20 milis obira raktak szűkítőt. Bár a szövegben meg azt írja, hogy csak hosszabb fókusztávolsághoz ajánlott.
Ha egy 20mm-es obin jó volt (aminek 97 fokos a képszöge), akkor valószínűleg az én 70-es obimon is jó lesz (melynek 34,35 fok). Bár lehet, hogy csak 3 lépéses szűkítőt tudok venni (62-58, 58-55, 55-52. [link]
Köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!