Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 62mm-es objektívre fel tudom...

62mm-es objektívre fel tudom úgy tenni az 52mm-es szűrőt, hogy nem zavarja a képet? (átalakítóval)

Figyelt kérdés

Egy Tamron 70-300mm objektívről van szó.

Szeretnék venni szűrőket, de nem tudom, hogy 52mm-es, avagy 62-es lencsét vegyek.

Próbálgattam egy 52-es lencsével, hogy bele lóg-e a szűrő széle a képbe, de mivel messze volt a fókuszpont nem tudott meggyőzni a dolog. :(

Arra lennék kíváncsi, hogy mivel elég szűk látószögű objektív ki lehetne-e kerülni a 62-es szűrő felárát.

(A másik (52-es) egy Nikon 18-55mm üveg.)

Előre is nagyon köszönöm!

2014. dec. 3. 19:58
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Ebben a cikkben egy 20 milis obira raktak szűkítőt. Bár a szövegben meg azt írja, hogy csak hosszabb fókusztávolsághoz ajánlott.

2014. dec. 3. 21:13
 2/5 A kérdező kommentje:

Ha egy 20mm-es obin jó volt (aminek 97 fokos a képszöge), akkor valószínűleg az én 70-es obimon is jó lesz (melynek 34,35 fok). Bár lehet, hogy csak 3 lépéses szűkítőt tudok venni (62-58, 58-55, 55-52. [link]

Köszönöm szépen.

2014. dec. 4. 16:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Van ilyen: [link]
2014. dec. 4. 17:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Valószínűleg a kép csak jelképes, mivel az összes adapternél ugyan az van, de attól félek, hogy fordítva csinálja a dolgát, mint ahogyan nekem kell.
2014. dec. 4. 17:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Viszont ez jónak tűnik. [link] :)
2014. dec. 4. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!