Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Sigma 18-250mm f/3,5-6,3 DC...

Sigma 18-250mm f/3,5-6,3 DC Macro OS HSM -ről mi a véleményetek? Hobbi fotózáshoz, általában mozgásban lévő autókhoz használnám. Megéri lecserélni a 18-105 VR-emet erre az objektívre? Sokszor kicsinek bizonyul a 105mm.

Figyelt kérdés
2014. jún. 25. 23:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy ha már vettél egy cserélhető objektíves gépet, miért félsz az objektívek cserélgetésétől? Nem bűn az.

Minél nagyobb egy obi zoomátfogása, annál gyengébb a képminőség, annál jobban fog torzítani, jellemzően a zoomtartomány két vége felé.

Most egy nem túl jó utazózoomot cserélnél le egy másik, tán még annyira sem jó utazózoomra. Semmivel nem tud többet, mint az előző, kicsi a fényereje, a nevével ellentétben még csak nem is makró obi (az 1:3,4 az nem makró, csak marketingfogás, parasztvakítás).

A helyedben én gyűjtenék egy tisztességes, nagyobb fényerejű teleobjektívre.

2014. jún. 26. 09:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, értelek, csak mint mondtam nem fix dolgokat fotózok, hanem mozgó autókat, amik valamikor 3m-re valamikor 200m-re vannak tőlem. Köszi a kifejtést, megmarad a 105.
2014. jún. 26. 15:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek. Ha már tükrös gépet vettél, amin lehetőséged van lencsét cserélni, ne tegyél rá egy szuperzoomot. Azok sosem jó minőségűek, mert túl nagy a kompromisszum.

Én nem cserélném le a 18-105-öt, hanem tényleg vegyél egy normális telét.

Mindig kérdés persze, hogy milyen körülmények között fotózol. Ha kint vagy és süt a nap, a 18-250 is elég fényerős lehet, de a hátteret már nem mossa szépen, nem lesz olyan éles, torzít, stb.

2014. jún. 26. 20:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, nappal fotózok és nem tudok közben objektívet cserélni. Ha tele van fent, akkor sok mindent már nem tudok meglőni... köszönöm a válaszokat! Marad minden úgy ahogy volt.
2014. jún. 30. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!