Sigma 18-250mm f/3,5-6,3 DC Macro OS HSM -ről mi a véleményetek? Hobbi fotózáshoz, általában mozgásban lévő autókhoz használnám. Megéri lecserélni a 18-105 VR-emet erre az objektívre? Sokszor kicsinek bizonyul a 105mm.
Én azt nem értem, hogy ha már vettél egy cserélhető objektíves gépet, miért félsz az objektívek cserélgetésétől? Nem bűn az.
Minél nagyobb egy obi zoomátfogása, annál gyengébb a képminőség, annál jobban fog torzítani, jellemzően a zoomtartomány két vége felé.
Most egy nem túl jó utazózoomot cserélnél le egy másik, tán még annyira sem jó utazózoomra. Semmivel nem tud többet, mint az előző, kicsi a fényereje, a nevével ellentétben még csak nem is makró obi (az 1:3,4 az nem makró, csak marketingfogás, parasztvakítás).
A helyedben én gyűjtenék egy tisztességes, nagyobb fényerejű teleobjektívre.
Egyetértek. Ha már tükrös gépet vettél, amin lehetőséged van lencsét cserélni, ne tegyél rá egy szuperzoomot. Azok sosem jó minőségűek, mert túl nagy a kompromisszum.
Én nem cserélném le a 18-105-öt, hanem tényleg vegyél egy normális telét.
Mindig kérdés persze, hogy milyen körülmények között fotózol. Ha kint vagy és süt a nap, a 18-250 is elég fényerős lehet, de a hátteret már nem mossa szépen, nem lesz olyan éles, torzít, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!