Totál kezdő vagyok. Kérdezhetek tükörreflexes gépekkel kapcsolatban?
Még csak tapogatózom a sötétben, így rögtön felmerült bennem egy kérdés, remélem nem tűnik nagy butaságnak.
Ha veszek mondjuk egy Nikon D3100-as gépet (ez belépéshez jó, igaz?), akkor a csomagban lévő objektívvel (18-55mm) tudok több témában is fotózni? Pl: portré fotó, makró fotó. Vagy minden egyes témához más-más objektív kell?
Nem, nem erről van szó. Ha főzni akarok, először elolvasom a receptet, és ha UTÁNA valamit nem értek, megkérdezem.
De nem úgy állok neki a gulyáslevesnek, hogy megkérdezem a gyíkhun, hogy kell-e bele szamóca.
Az a baj, hogy itt legtöbbször az a válasz, hogy tanulja ki az illető a szakmát, és utána vegyen gépet, ez meg nem elvárható követelmény mindenkitől, aki fényképezni akar a nyaraláson.
Hogy a főzős példával éljek, legtöbbször azt mondják, hogy nehogy nekiállj gulyáslevest főzni, amít nincs egy Michelin csillagod.
A főzés pont rossz példa jelen esetben, hiszen az egy olyan tevékenység, amit nem lehet könyvből megtanulni és utána nekiállni (ahogy ezt te a fotózásról állítod). Hiába olvasgatom a könyvben, hogy "vágja laskára a káposztát" ha gőzöm sincs, hogyan kell azt csinálni. A főzésnek neki kell állni, menet közben olvasgatni a szakácskönyvet, aztán majd lesz belőle valami.
A fotózásra vonatkozó kérdésem inkább tájékozódás jellegű volt, hogy tudjam érdemes-e egyáltalán belevágni. Ugyanis nem fotózással akarok foglalkozni, csak hobbi szinten érdekel. Max. a családomat, kisfiamat szoktam fotózni, általános témát és makrót.
De ha az lett volna a válasz, hogy mindenhez más és más objektív kell, akkor hagyom a fenébe, mert annyit nem ér.
A segítőkész válaszokból azonban kiderült, hogy nekem valószínűleg bőven elég lesz a kit objektív.
Köszönöm az összes hozzászólást, részemről vége. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!