Sigma 70-300mm APO DG mitől ilyen olcsó?
Sok objektívet néztem már, és nem értem, hogy az ilyen nagy átfogású de jó képminőségű objektív mitől lett ilyen olcsó? Tény, hogy lassú a fókusz, és a maga módján hangos is. De a tesztvideó láttán egy igen jó objektívről van szó ezektől függetlenül is. https://www.youtube.com/watch?v=xX4FbAhBPoc
Utazok a minőségre, de ettől függetlenül nem engedhetem meg, hogy nagyon drágát vegyek.
Mit gondoltok, megéri beruházni egyre?
Ez egy belépő üveg, a belépő üvegek tulajdonságaival. Igazából kis pénzű embereknek lett kitalálva: se nem igazi teleobjektív, se nem igazi makróobjektív, de ha nincs másra pénzed, akkor használható.
Igazából amiket olvasni rajta, hogy nehezen talál fókuszt, lassú, hangos fókuszmotor, ami néha olyan, mintha döglődne.
Ezen kívül én nem estem hasra a képminőséget illetően, de egy 50e forintos makró-zoomhoz az ember ne támasszon fel nagy elvárásokat (ezen kívül fixhez vagyok szokva). Arra, amire kitalálták, arra bőven jól teljesít.
200mm felett már nagyon rossz a képe.Teljes tele állásba borzasztó a minősége. A fókuszról már nem tudok mást írni mint az előttem szóló.A felépítése se túl masszív.
Inkább megéri egy használt 70-210-es f3.5-4.5 USM objektívet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!