A Pentax rossz márka?
Vagy ugyan olyan jó minőségű japán cuccokat gyárt mint a Nikon és a Canon? Miért annyival olcsóbb mint a másik 2 márka? Ez pl. egy jó kitnek tűnik de mégis nagyon olcsó:
Fotóban a japán gyártók igen jók. Főleg azok, akik már évtizedekkel a digitális fotózás széleskörű elterjedése előtt fényképezőgépeket gyártottak, és a "két nagy" mellett ők is ilyenek.
Nem csúcsmárka, de megbízható, jó minőségű.
Autós hasonlattal, ha nincs pénzed Mercedes vagy BMW-re, akkor egy VW PAssat jó választás.
Szia. Sokaknak a Pentax név ma már nem sokat mond, a régi "öregek" akik a filmes világban kezdték mind jól ismerik, a Pentax sokat letett már az asztalra. Alapvetően mindig egy elérhetőbb, olcsóbb, ugyanakkor megbízható márka volt. Díjazom náluk, hogy nem az a cég aki mindent újra meg akar vetetni a felhasználóval, mondok is egy-két példát: a mai napig K bajonett van a Pentaxnál, a régi, gyönyörű rajzolatú igazi üveg objektíveket is lehet a mai vázokon használni, nekem is csak ilyen objektívek vannak tized árért, fényerősek, fém házasak, SMC (Super Multi Coated) bevonatos lencsékkel, amelyeket már akkor átlag 7 rétegben vittek fel a minél jobb reflexiómentesítés miatt. Nagyon szeretem őket, tűélesen rajzolnak. A stabilizátor a vázban van, így az objektív lehet bármilyen. Nemrég váltottam K-7 ről K-5II-re, az akksi ugyanaz, a mattüveg ugyanaz, a nagyítós szemkagyló ugyanaz (O-ME53), mindent csak át kellett tenni.
Egy dolgot viszont sajnálok, a K-7 elég zajos már 1600-as ISO-nál. Nem tudom hogyan adtak ki "zászlóshajóként" 2009-ben egy ilyen gépet, de a K-5 és K-5II-nél már kijavították, nem is akárhogy.
Szóval a Pentax erősen ajánlható azoknak akik olcsón szeretnének összeszedni egy frankó felszerelést, viszont hajlandóak megtanulni használni a szemüket és a kezüket a gyors és pontos élességállításhoz. :) Biztos van további előnye és hátránya a márkának és a gépeinek, én a saját nézőpontomból tudom csak leírni a tényeket.
Igen, olyan minőségű cuccokkat gyárt mint a Canon és a Nikon. Többek között azért olcsóbb, mert kevesebbet költ marketingre, mivel sokkal kisebb gyártó.
A pontosítás kedvéért, nem olcsóbb, csak ugyanazért a pénzért egy kicsit több szolgáltatást kapsz a gépben. Illetve nem a Pentax gyártja ezeket a gépeket, mert a cég már nem létezik, hanem a Ricoh, Pentax márkanéven.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy mivel az eladásai is töredéke a Nikon Canonnak, a használt piaca is, tehát ha modernebb objektívüket szeretnéd megvenni másodkézből, akkor kisebb az esélyed, mint a Nikon Canon rendszerekkel. Manuális objektívekben viszont oké.
Továbbá a 3rd party gyártók legelőször mindig Nikon és Canon kompatibilis kiegészítőket hoznak ki, mert azt tudják nagyobb számban eladni és csak másodsorban Pentax csatlakozásúakat. Ettől függetlenül jó gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!