Fényképezőgép összehasonlító oldalak mi alapján értékelnek? Miből adódik össze a pontszám?
Több ilyen oldalt is megnéztem, és a Pentax gépek megelőzik az árban hasonló Canon és Nikon gépeket.
Tényleg ennyire jók a Pentaxok? Érdemes Pentaxot venni Canon vagy Nikon helyett?
Igen, látom. Bár az egyik oldalon 1-2 százalék eltérés van, míg a másikon jelentős (25 pont), tehát elég szubjektív.
Régóta szemezgetek a Pentaxszal, de szinte mindenhol csak a Canon és Nikon van sztárolva, és sok üzlet nem is árul Pentaxot. Nem is értem, hogy miért. Biztos kevesebbet költenek marketingre és kisebb a választék. Objektívek miatt nem aggódnék, mert viszonylag olcsón (8-10 ezerért) láttam használt obikat a neten.
Pixelekkel meg a Nikon húzott el, talán ezért csábítóbb. Félek, hogy a Pentax 16 Mpixele kevés lesz pár év múlva.
Nehéz választani.
Igazából elég mindenre , de tudod, hogy ma már megmosolyogjuk az 5-6 megapixeles gépeket, ahogy pár év múlva a 16-18 Mp-es gépeket fogjuk. A 24 Mp-es Nikont 2 évvel később nevetjük ki. :)
Amúgy nem értem én sem ezeket a túlzásokat, mert egy háztartásban semmi nem tudja megjeleníteni ezt a sok pixelt, nyomtatni meg aztán végképp nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!