Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nikon D70-80-90 melyxik a jó...

Jeffreybboy kérdése:

Nikon D70-80-90 melyxik a jó választás?

Figyelt kérdés
Szeretnék fotózni hobbi szinten, sajnos nincs 200 kilóm most kezdésnek egy újabb gépre ezek közül, használtam melyiket éri megvenni, épp azért tükrös gépre gondoltam mert manuális dolgokat is szeretném kipróbálni

2014. szept. 29. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a D90, annál nem kell jobb hobbi célra.
2014. szept. 30. 08:34
 2/6 anonim ***** válasza:

A D70 ma már nagyon réginek számít... ha teheted, akkor inkább egyértelműen a D90-et válaszd.

A D70 és a D80 CCD érzékelősek, míg a D90 CMOS és ez is nagyon sokat számít.

Nem beszélve arról, hogy a D90-ben van videó, élőkép, iso-ban is jobban teljesít az említett két típushoz képest. Plusz a kijelzője is sokkal fejlettebb.

2014. okt. 1. 14:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bár gondolkodtam D 3100-3200 vagy 5100 is fenn áll ahogy majd az anyagiak engedik.
2014. okt. 1. 21:42
 4/6 anonim ***** válasza:
45%

A D90-ben van fókuszmotor, az utóbb felsorolt típusokban nincs.

Ha nincs a vázban fókuszmotor, autófókusz csak olyan objektívvel lesz, amiben van AF-motor.

Szerintem használtan (is) sok jó obit lehet találni olcsón, amik ugyan AF-képesek, de csak fókuszmotoros vázzal lesz AF. Ilyen tekintetben lehet több lenne a lehetőség.

De egyik sem rossz választás, nagyon jó kis váz a D5100, a D3200 és a D3100 is.

Viszont ha veszel egy 18-105-ös kit lencsét (ebben van AF motor, tehát minden vázzal lenne AF) az nagyon sok mindenre elég... tájképekre, portrézásra stb.

Akkor lehet a D5100 vagy a D3200 lenne a legjobb választás.

2014. okt. 3. 00:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt hasznos választ, megint tanultam valamit :) még sajnos nincs gépem de igyekszem, minden infót begyüjteni és tanulni :)
2014. okt. 5. 06:29
 6/6 gergoap ***** válasza:
100%

Felejtsd el a 3-5-ezeres sorozatot ha rám hallgatsz! Én hamar megszabadultam tőlük. Kicsi a váz - nincs fogás, kicsi és sötét a kereső, nincs sátusz LCD, 1 vezérlőtárcsa van csak, sok funkcióért a menűbe kell belépni, hogy elérd.

D90 - nincs is kérdés! :-)))

2014. okt. 5. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!