Doki1990 kérdése:

Pentax k 100D re milyen adaptert rakjak?

Figyelt kérdés
Pentax k 100D re milyen adaptert rakjak? M42 obit szeretnék rárakni de szeretném azt is h megmaradjon az aútófókusz és az élesség állítás! Milyen adaptert rakjak rá? Vagy ha tudtok oldalt linket küldjetek!

2014. szept. 17. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:

"de szeretném azt is h megmaradjon az aútófókusz és az élesség állítás"

Öcsém, láttál te már egyáltalán m42-es objektívet közelről? Álmodj királylány :))

Az "élesség állítást" te fogod megoldani az ujjacskáiddal.

2014. szept. 17. 12:07
 2/4 A kérdező kommentje:
normálisabb választ vártam nem megjegyzést! talán azért van ez az oldal h ha valaki valamit nem tud itt felteszi a kérdését és te mint okos teszel egy értelmes választ! ügyes vagy ülj előre :)
2014. szept. 17. 17:08
 3/4 BazsiBácsi ***** válasza:

Volt már csont ugyanilyen kérdés itt, és ugyanez volt a kritérium, hogy M42-nél megmaradjon az AF. Az M42 nem bajonett, hanem menet, és ezzel szerintem mindent elárultam.

AF sehogy nem lesz M42-es objektíveket, hisz annak idején is teljesen manuálisak voltak, és ez a mai napig nem változott. Élességállítás viszont lesz, Te szépen a bal kezeddel élesre tekered a fókuszgyűrűvel.

Pentax gépre egyébként Pentax K->M42 adapter kell, nem tudom, hogy azoknál hogy működik, de Canon gépeknél csak akkor van AF visszajelzés, ha chipes az adapter. Ennek nézz utána.

2014. szept. 18. 12:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a teljes körű válaszát!!!!!
2014. szept. 19. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!