Utcai fotózásra milyen objektívet ajánlotok? Lent5bővebben
Nem tudom mennyire vagy járatos a témában úgyhogy úgy írom le mint egy kezdönek. Lehetöleg nagylátószögü zoomot vagy fix lencsét vegyél. Fényeröset szoktak javasolni. Nem tudom mekkora rá a kereted. Majd írd meg priviben. A fényerös obik pl. amiknek f1.2 f1.4 f1.8-as a legtágabb rekeszük. Ezeket mindig kiírják a nevük végén.
Pl. Sigma 18-35mm f1.8 (piszok jó a rajza de drága)
Canon 10-18mm f3.5-5.6, Canon 18-55 f3.5-5.6 (ezek nem fényerösek és nem valami jó a rajzuk)
Ez az optika a mindenre jó kategóriába esik mert van nagylátószögü vége és közepes tele vége is. Kezdöknek tökéletes.
Ez komoly?! 18-200-at ajánlani?! Gyakorilag az ember a cserélhető objektív fogalmát nulázza le vele. És még a képe is leglaább olyan gáz, mint egy 60e forintos ultrazoom kompaktnak.
Szerintem szerezz be egy 50f1.8 fix objektívet, és azzal tanulj. Sokkal jobban belerázódsz a helyes kompozíció fogalmába, ezen kívül minőégileg is ezerszer jobb lesz a rajzolat, mint akár egy 2×-es átfogású objektívnek (a 18-200-nak a durván ~11-szeres átfogását meg inkább ne is nevezzük rajzolatnak).
Ezen kívül a Nikkor 50f1.8 ha jól rémlik újonnan 60e forint körül van, így még a keretbe is belefér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!