Sony vagy Nikon márka a jobb kompakt fényképezőknél?
A kettő közül egyértelműen Nikon, de amúgy a következő az "alapigazság":
- kompakt: Canon
- Tükörreflexes: Nikon
A Sony sem rossz amúgy, de barátnőm vett nemrég egy 70ezres kompaktot, és sehol nincs a képminősége az én 6 éves Canonomhoz képest (ami akkor volt 60ezer).
"Soha többé Nikon" !
3-4 nap után vissza is vittem a Nikon fényképezőt a boltba.
Rengeteg megkötést tartalmazott, a gép volt az úr, nem én..
Sony bevált kompaktba és bridge-ba is..
Üdv!
Nekem Panasonic TZ-1-esem van, már vagy évek óta.
Ami nekem fontos volt:
- 10x optikai zoom
- min. 5Mpixel
- SD kártya hely
E mellett még elviselhető a mérete. Nekem kiválóan kezelhetőnek tűnik, egyszerű, mint egy faék és a videó is nézhető, bár nagy méretű. Többször leesett már, tokban még a Hochewandról is lebucskázott, de még ma is bírja!
HA veszek, akkor TZ-35 a minimum :o)
A Nikon kis kompaktokkal (az olcsóbbakkal) érdemes vigyázni. Én 3 éve vettem egy coolpixet (nem emlékszem a pontos tipusra), életem legrosszabb gépe volt, vissza is vittem. Volt már fuji, sanyo, samsung, mindegyiknek voltak betegségei, de a nikont magasan verte az összes. Pedig tényleg az néz ki a legjobban.
Így a kérdésre a válasz a Sony, bár ott meg a hülye semmivel sem kompatibilis adatkábellel van szívás.
A Nikon kis kompaktokkal (az olcsóbbakkal) érdemes vigyázni. Én 3 éve vettem egy coolpixet (coolpix s220), életem legrosszabb gépe volt, vissza is vittem. Volt már fuji, sanyo, samsung, mindegyiknek voltak betegségei, de a nikont magasan verte az összes. Pedig tényleg az néz ki a legjobban.
teszt: [link]
Így a kérdésre a válasz a Sony, bár ott meg a hülye semmivel sem kompatibilis adatkábellel van szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!