Egy fotózással még csak ismerkedő fiatalnak milyen tanulógépet ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Gimnazista vagyok, 17 éves lány. Később komolyabban is szeretnék foglalkozni a fényképezéssel. Most egy viszonylag jó, kezdő gépet vásárolnék :)2014. júl. 29. 21:23
1/6 anonim válasza:
Bridge gépet. Tudásban jobb, mint a kompakt, árban elmarad a tükörreflexesektől.
Teljesen automata módon kívül számos egyéni beállításra adnak lehetőséget, optikai zoommal rendelkező objektívuk van. Magam olyant választanék, amelynek a monitoron kívül keresője is van, s külső vaku csatlakoztatható hozzá.
2/6 anonim válasza:
Egy komolyabb bridge áráért kapsz dSLR-t használtan. Ha komolyabban szeretnél vele fotózni, nem árt olyat vásárolni ami működésében hasonlít arra amivel később dolgozni fogsz. Én valami belépő DSLR-t vennék. :)
ui.: Fontos, hogy tanulj és ha eleget tanulsz egy idő után tudni fogod mire van szükséged ahhoz amit fényképezni akarsz. Mondjuk ebből nem következik, hogy pénzed is lesz rá, de érted.
3/6 A kérdező kommentje:
Nikon L830 és Canon SX510 között gondolkodom, ezekre lenne jelenleg pénzem. Ezekről szeretnék véleményt, illetve olyan gépeket is ajánlhatnátok, amihez már nem kell sokat gyűjtögetnem. :) Jelenleg 60 ezer ft-om van, tudom, hogy kevés.. :/
2014. júl. 30. 11:52
4/6 BazsiBácsi válasza:
Ebből a két felhozatalból a Canont tudom javasolni a manuális mód miatt. Tudásra kb. mindkettő ugyanazt tudja. Ismerősnek ajánlottam, miután megvásárolta próbálgattam, és azt kell mondjam, hogy jó kis gép.
5/6 anonim válasza:
Én úgy gondolom, a kereső és a vakupapucs hiánya miatt változatlanul nem javasolom. A monitoron szabadban, ha süt a nap, semmit nem fog látni a kérdező.
6/6 anonim válasza:
Próbálj meg 350d-400d vázat beszerezni, ezek egy kit objektívvel beleférhetnek a (picit emelt) keretbe. Egy ilyen párosítással szinte mindent megtanulhatsz - persze limitált képminőséggel. Én a helyedben 2-3 éves kompakt gépet vennék inkább, mivel hamar ki fogod nőni és így buksz a legkevesebbet az eladáskor. Az a lényeg, hogy legyen benne manuális állítási lehetőség (rekesz, záridő, iso).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!