Egy fotózással még csak ismerkedő fiatalnak milyen tanulógépet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Gimnazista vagyok, 17 éves lány. Később komolyabban is szeretnék foglalkozni a fényképezéssel. Most egy viszonylag jó, kezdő gépet vásárolnék :)
2014. júl. 29. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Bridge gépet. Tudásban jobb, mint a kompakt, árban elmarad a tükörreflexesektől.

Teljesen automata módon kívül számos egyéni beállításra adnak lehetőséget, optikai zoommal rendelkező objektívuk van. Magam olyant választanék, amelynek a monitoron kívül keresője is van, s külső vaku csatlakoztatható hozzá.

2014. júl. 29. 21:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Egy komolyabb bridge áráért kapsz dSLR-t használtan. Ha komolyabban szeretnél vele fotózni, nem árt olyat vásárolni ami működésében hasonlít arra amivel később dolgozni fogsz. Én valami belépő DSLR-t vennék. :)

ui.: Fontos, hogy tanulj és ha eleget tanulsz egy idő után tudni fogod mire van szükséged ahhoz amit fényképezni akarsz. Mondjuk ebből nem következik, hogy pénzed is lesz rá, de érted.

2014. júl. 30. 11:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Nikon L830 és Canon SX510 között gondolkodom, ezekre lenne jelenleg pénzem. Ezekről szeretnék véleményt, illetve olyan gépeket is ajánlhatnátok, amihez már nem kell sokat gyűjtögetnem. :) Jelenleg 60 ezer ft-om van, tudom, hogy kevés.. :/
2014. júl. 30. 11:52
 4/6 BazsiBácsi ***** válasza:
Ebből a két felhozatalból a Canont tudom javasolni a manuális mód miatt. Tudásra kb. mindkettő ugyanazt tudja. Ismerősnek ajánlottam, miután megvásárolta próbálgattam, és azt kell mondjam, hogy jó kis gép.
2014. júl. 30. 14:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, a kereső és a vakupapucs hiánya miatt változatlanul nem javasolom. A monitoron szabadban, ha süt a nap, semmit nem fog látni a kérdező.
2014. júl. 30. 14:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Próbálj meg 350d-400d vázat beszerezni, ezek egy kit objektívvel beleférhetnek a (picit emelt) keretbe. Egy ilyen párosítással szinte mindent megtanulhatsz - persze limitált képminőséggel. Én a helyedben 2-3 éves kompakt gépet vennék inkább, mivel hamar ki fogod nőni és így buksz a legkevesebbet az eladáskor. Az a lényeg, hogy legyen benne manuális állítási lehetőség (rekesz, záridő, iso).
2014. aug. 5. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!