Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik fényképezőgép lenne a...

Melyik fényképezőgép lenne a jobb?

Figyelt kérdés

13 éves, amatőr "fotós" vagyok. Nagyon szeretek fotózni, legtöbbször modell és táj képeket készitek. és most lenne fényképezőgép váltás .mivel szeretném minden fotós vágyam magam felépíteni, ezért én szeretném venni a gépet. Viszont komolyabbat szeretnék ami persze nem olcsó. De akkor várnék. (persze sose a gép számít hanem aki mögötte van) szóval most erősen a canon 1200D-n gondolkozom. De ha várnék és karácsonyt is beleszerveznék akkor canon eos 600D. Véleményeket várok, melyik lenne nekem a logikusabb, jobb.

(negatív kommenteket nem kérek. Segitő és normlális emberek válaszát várom)

2014. júl. 9. 21:55
 1/7 ubulka99 válasza:

Szia! Én is valahogy így keztem, szóval remélem tudok segíteni. Nem kell, hogy kezdőként egy objektíves, tükörreflexes géped legyen. Először meg kell tanulnod, hogy hogy kell beállítani a mélységélességet, rekesznagyságot... Stb. És hogy mikor milyenre kell ezeket állítani. Ezeknek tanulására, es még sok minden más taulásához semmi süukség egy olyan gépre. Nekem FujiFilm Finepix S4000-rem van. Ez a kompakt gépek (szappantartók) és a profik közti átmenet, híd, azaz bridge.például ez tökéletes arra hogy megtanuld vele a beállításokat, ügyeskedj a kompozicióval, tanuld meg a fókuszálást, és minden ilyen dolog. Nekem vannak könyveim és abból is tanulok. Unokatnövéremtől is nagyon sokat tanulok, segít nekem, tanít. Értékeljük a képeimet, hogy mit rontottam el, hogy lehetett volna másképp, és persze megdicser ha ügyesen alkottam meg egy képet. Ha kíváncsi vagy esetleg másra is szívesen megadom az e-mail címem. :-)

Én ezt gondolom, ha valami nem így van javítsatok ki.:-)

2014. júl. 10. 09:13
 2/7 ubulka99 válasza:
Egyebkent most milyen geped van amit leakarsz cserélni?
2014. júl. 10. 09:16
 3/7 BazsiBácsi ***** válasza:

Szerintem (hangsúlyozom SZERINTEM) ha most csöppensz bele a DSLR világba, akkor vegyél egy belépő vázat, és a maradékot inkább költsd objektívre.

Én ahogy nézegettem az 1200D nem éri meg azt a +36e forint felárat az 1100D-hez képest: gyakorlati hasznod annyi, hogy "csak" 12MP-es 18 helyett, ami képméretben nem olyan hűdesok. Viszont 100-ért megkapod, a maradékot meg elraknám objketívre. Pár ezer kép után úgyis rájössz, hogy mi az, amire szükséged van (nagyobb gyújtótávolság, nagyobb fényerő, stb). Jobban jársz egy jó objektívvel, mint egy újabb vázzal.

Ha későbbiekben mégis kevésnek bizonyulna tudásra a váz, akkor is az objektíveid ott vannak, és ugyanúgy használhatod hozzájuk (bár nem hiszem, hogy 4-5 évig kevésnek bizonyulna még a váz).

Mint mondtam, ez az én véleményem, mások biztos másként látják a dolgot. Annyi a lényeg, hogy ha az 1100D mellett döntessz, akkor mindenképpen az IS II objektívvel vedd meg, és ne a DC III-mal.

2014. júl. 10. 09:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ha érdekel a téma, inkább tükrös gép, mint bridge, mert előbb-utóbb úgyis az kell majd. Viszont a tanuláshoz nem kell megvenned a legújabb vázat a legnagyobb felbontással. Felesleges.

Akár használtan is ki lehet nézni egy jó állapotú 500d-t vagy hasonlót (nekem is van még egy a fiókban, tökéletesen használható 15mp-s váz).

Az objektív sokkal többet fog számítani a minőségben, mint az 1200d és a 600d közötti különbség.

2014. júl. 10. 13:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Teljesen pozítív szándékkal azt gondolom, tartsd meg a jelenlegi gépedet amíg kiforr a technikád.

Ugyanis nem számít milyen géppel fotózól, és ha elhiszed hogy a jelenlegi tudásodat az korlátozza, hogy másnak nagyobb és szebb gépe van, akkor vagy nem vagy 13 éves, vagy nagyon rossz úton jársz.

2014. júl. 10. 13:55
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2014. júl. 10. 21:47
 7/7 A kérdező kommentje:
amugy az 1200D egy 18-55 os obival van es plusz egy 55-300as obival. mindez 180000 velemenyek?
2014. júl. 10. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!