Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen telekonvertert keressek?

Milyen telekonvertert keressek?

Figyelt kérdés

Relatíve' szeretnék, de sajnos nagyon sok a kritérium. Mivel csak hobbiszinten foglalkozom a fotózással, ezért nem értek hozzá.

Kérek tanácsot:

egy nikon d3300am van és egy tamron 70-300mm-es objektivem, erre szeretnék telekonvertert 600mm-ig (kondenzcsíkot fotóznék velük, így nem akarom konverter nélkül, mert a 300mm kevésnek bizonyult).

Néztem a Kenko-t, ami komatibilis, (2x) és az eredeti Nikon TC-20EIII-t, de utóbbi nagyon ágál a másféle rácsatlakoztatott objektív ellen. Úgy gondoltam pedig, hogy ha már egy olcsó objektív van, legalább a telekonverter legyen jó, de semmiképp sem engedhetem meg magamnak az eredeti nikon teléket. Milyen megoldást lehet kitalálni?

2014. júl. 1. 11:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Tehát akkor egyszerűen képtelen vagyok lemondani a tc-ről de simán egy 1,4essel is beérem ha az 1 f-fel rontja a fényt. akkor nem 600 hanem 420mm lenne persze ez is gagyiban. Semminél több, még így is bőven üti a bridge kamera szintjét.
2014. júl. 5. 22:49
 12/17 anonim ***** válasza:
Ehhez viszont állvány+sok fény+magas ISO kombó kell majd . :/
2014. júl. 5. 23:20
 13/17 A kérdező kommentje:

Kaptam egy ötletet: egy max 2400mm-es teleszkóp (ami rácsatlakoztatható kamerákra pl erre is) és akkor nem kellene hüéskedni koverterekkel sem. Most várok a konkrét márkára és árra a levélben, de nem drága holmijai vannak a d3100-asán. Ez is gagyi? Mert a képei nagyon szépek lettek.

Lehet így, ugye?

2014. júl. 6. 15:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Erről nem tudok nyilatkozni, valószínűleg sokkal inkább asztrofotózásra való, de ettől még akár jó is lehet. Persze AF nincs, beugróblende nincs, szóval erősen kompromisszumos.
2014. júl. 6. 16:03
 15/17 anonim ***** válasza:

Lehet.

Egy Nikon F <<< T2 adapter biztosan kell majd hozzá.

A 2400mm-es gyutávot mondjuk nem tudom mivel éred, vagy konkrétan milyen távcsőre gondolsz.

Szoktak spektívet is használni. A jobbak végén van DSLR csatlakozáshoz menet (T2).

Nem profi megoldások, illetve a minőség itt is pénztárca kérdése. Egy jó minőségű APO refraktor (lencsés távcső) 100 ezer fölött indul. A Newton, MC, RC és egyéb tükrös rendszerrel pedig a szép háttérelmosást kockáztatod, mert gyűrűs bokeh-t csinálnak.

A jó fényerőhöz pedig itt is nagy méret kell. 2400mm-es gyutávnál ha legalább F8-at akarsz elérni az 30 cm-es átmérőt jelent. Persze autofókuszod itt aztán tuti nem lesz akármekkora is a fényerő, sőt a rekeszt sem állíthatod, mert az ugye a távcsövön nincs. Csak a fényerőnek megfelelő rekeszen használhatod.

2014. júl. 7. 11:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Profi távcsőboltban érdemes érdeklődni, nem gagyi MM-os csövet venni. Vannak jó minőségű, viszonylag olcsóbb, kínai távcsövek.

tavcso.hu

makszutov.hu

Lehet nekik írni, is, értenek hozzá, válaszolnak.

2014. júl. 7. 11:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Megkaptam a választ, ez egy Skywatcher Skyliner-150P Dobsonian Telescope lenne, erre valami "2x 2" Televue Powermate " plusz megfelelő adapter - olcsó megoldás, célnak megfelel. A bokeh abszolút nem érdekes - mivel légi felvételekről van szó. A sample képek alapján ez kell, csak megint invesztálás kérdése, távcső.hu-n nézelődtem, inkább majd személyesen érdeklődöm náluk, beviszem a gépet és majd lesz valami. De most már tudom, hogy TC esélytelen ebben a magasságban és 2400mmes objektív egy kisebb szobában nem fér el, nem hogy használni lehessen. Minőségre már nem adhatok, de idővel kiadja azt a képet, amit szeretnék. Bár, nem vonz a 2400mm de az 1200 az nagyon jó lenne - és így elérhető lesz. Néztem másokat is, a képeket eképp csinálják nagyon sokan. Ízlések és pofonok, témák és témák függvényében messze alacsonyan jártam a 300mm plusz tc irányában. De jó, hogy nem estem neki. Köszönöm még egyszer a lebeszéléseket, a segítséget.
2014. júl. 7. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!