Valaki fenykepezogepet?
Keresek olyan f.gepeket amik nagyon eles kepeket tudnak csinalni, nem ertek hozzajuk igy lehet hulyen hanzik de olyasmit keresek , ami olyat is tud hogy a hatter homalyos es csak a kozelire fokuszal , aminek a lapjat amin nezed a kepet kitudod forditani tehat ha magamrol csinalok lassam kozbe , es olyat amihez ilyen kart lehet venni hogy magamrol v
Tavolabb is tudjak kepet csinalni ilyen bot szeruseg (sok helyen lattam)
???????????
Nikon es Canon gepek erdekelnenek
Kedves kérdező! megpróbálok neked segíteni!
Nézzük a leendő fényképezőgépeddel szemben támasztott elvárásaidat tételesen:
- nagyon eles kepeket tudnak csinalni: ez minden, 15 000 forintnál drágább fényképezőgépre igaz (megfelelő körülmények között).
- olyat is tud hogy a hatter homalyos es csak a kozelire fokuszal: szintén igaz minden fényképezőgépre, már csak a műszaki felépítésük miatt is.
- aminek a lapjat amin nezed a kepet kitudod forditani: na ilyen kevés van.
- amihez ilyen kart lehet venni hogy magamrol v
Tavolabb is tudjak kepet csinalni ilyen bot szeruseg: szintén mindre igaz, mert minden fényképezőgépen találsz állványmenetet.
Magyarán neked csak egy szempontot kell figyelembevenned: hogy kihajtható legyen a kijelző (igen, így hívják azt a lapot). Javaslom, menj be egy szaküzletbe és kérd meg az eladót, hogy mutasson neked kihajtható kijelzőjű fényképezőgépeket - Canont vagy Nikont. Az összes többi tulajdonság ugyanis a fotóson múlik - vehetsz akármilyen dárga gépet, ha nem értesz hozzá, bizony szar képeket fogsz készíteni.
Szerintem először a Magyar Helyesírás Szabályai c. könyvet, és valami fogalmazási "kalauz" t vegyél, majd aztán beszélhetünk fényképezőről.
Csak mondom, hogy az olvasással barátkozz meg, mert sok olvasmányt el kell olvass, hogy igazán jó képeket tudj készíteni ;)
Ezt írhattad volna előbb is, és akkor nem lett volna ez két oldalon keresztül.
De akkor válaszolok a kérdéseidre:
Kb. akármelyik tud éles képet csinálni, beállítástól és körülményektől függ.
Ezt is kb. mindegyik tudja.
Ez ritka fényképezők körében.
Azt a "kart" hanyagold, mert egy olyan gép ami megfelel az elvárásaidnak, elég nehéz, és bemozdul a kép. Inkább egy állvány jobb ötlet.
Összességében a Nikon D5100-at ajánlom, 18-55 vagy 18-105 kitobival. Minden kritériumodnak megfelel, ha ki tudod tartani akár "kart" is tehetsz rá.(egyébként azt videózáshoz szokták inkább használni, GoPron)
No,no. A válaszadók többsége azt állítja, hogy bármelyik géppel lehet éles portré, elmosódott háttér beállítást csinálni. Nem igaz! Nekem egy FUJI bridge kategóriájú gépem van kb. 6 éve. Odáig eljutottam, hogy ne a pofa melletti tárgy legyen éles, hanem az arc.
Épp ezért vettem egy tükörreflexes Cannont, ami programban és blende szűkítéssel is produkálja a kívánt képet.
Tehát én csak tükörreflexeset ajánlok.
#16 "No,no. A válaszadók többsége azt állítja, hogy bármelyik géppel lehet éles portré, elmosódott háttér beállítást csinálni. Nem igaz! Nekem egy FUJI bridge kategóriájú gépem van kb. 6 éve. Odáig eljutottam, hogy ne a pofa melletti tárgy legyen éles, hanem az arc."
Az, hogy te hat év alatt is csak idáig jutottál, mindössze téged minősít, de nem jelenti azt, hogy a géped ne lenne rá képes. Persze nyilván nem olyan mértékben, mint egy fullframe dslr f1.4 objektívvel, de bizony a te bridge géped is elmossa a hátteret (sőt a téma is éles lesz), ha tudod kezelni.
Hogy mi az a "Cannon" és a "programban blende szűkítés" azt nem tudom, ilyesmit még nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!