Mi pontosan a "din"?

Figyelt kérdés
Ez a fényérzékenységet jelenti? Ha igen, akkor 1 din ISO-ba átváltva mennyi?

2014. jún. 9. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Fene tudja..

A DIN az filmérzékenységet jelent, (meg a német szabványt: Deutsche Industri Normen) mégpedig 3-al több, mindig a dupláját jelenti. Azaz: fele annyi expozíció kell, a többi változatlan hagyása mellett. Persze ez még a manuális beállításoknál volt igaz.

Azért a nagyobb érzékenységet nem ingyen adták, szemcsésebb volt a felvétel, ez az alapanyag miatt volt. (Ugye ismerős a digitálisnál is?)

2014. jún. 9. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Megkerestem Neked:

"Die Filmempfindlichkeiten in Grad DIN wurden mit einem numerischen Wert und einer Gradzahl angegeben, zum Beispiel 21° DIN für einen Film mit einer Empfindlichkeit von (heute) ISO 100/21°"

2014. jún. 9. 19:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor mégis honnan lehet tudni, hogy mikor helyesen exponált a kép? Hozzám került egy régi filmes gép, amiben még van film és gondoltam majd mellé teszem a dslr-t és úgy állítom be az expót. Szóval honnan tudom, hogy mennyi DIN-t állítsak be?
2014. jún. 9. 19:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2014. jún. 9. 19:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Van gép, aminek a hátulján egy ablakban látható a kazettában lévő film érzékenysége. Ha nem különleges viszonyok között (kevés fény, gyors mozgás) használták 17 DINes szokott benne lenni. Már ha az eredeti film van benne. Én egy kazettát sokszor használtam, km-ben vettem a filmet én kazettáztam be, az került bele, ami....,

Ha nincs ablak, akkor valószínűleg 17-es.

2014. jún. 9. 20:09
 6/6 anonim ***** válasza:

- Megnézed a filmed dobozán, amit befűztél, hogy milyen DIN érzékenységű (pl. 21 DIN = ASA/ISO100).

- Beállítod a DIN értéket a filmes gépen. Ezt már nem kell ezután állítgatnod a fotózásnál. A gépnek kell, hogy tudja milyen érzékenységű film van benne.

Itt a táblázat (ASA=ISO)

[link]

2014. jún. 9. 20:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!