Nikon D3100 vagy Samsung NX2000?
Tudom hogy nem egy kategória a 2 gép, mégis megéri a kb 30 000 forintot a Nikon gépe? Alap objektivvel értem..
Nagyon jó kis gépnek mondjak az nx2000-et sok beállitási lehetőséggel... kezdő gépnek venném.. mindenféle fótózásra. de az alapár különbségéből már egy másik objektivet is vehetnék a kesőbbiekben a samsunghoz..
elsősorban a kép minősége érdekelne.. illetve vannak-e olyan hátrányai ennek a milc gépnek, amiket csak a dslr tud megvalósitani. köszi a segétséget előre is
Ha én választanám, akkor biztos, hogy a Nikonra szavaznék. Már csak azért is, mert kicsit régebb óta vannak a piacon, mint fényképezőgép-gyártó, másodsorban ne olyan adjon el nekem fényképezőgépet, aki mosógépet is gyárt (plussz személyes véleményem is megvan a samsungról).
Egyébként nem hiszem, hogy van közte 30e forint különbség, mert a D3100 18-55 objekíl 100-ból kijön, ahogy nézem a samsung meg 80-nál kezdődik a 20-50-es objektívével.
MILC és MILC között is van különbség. Például a Canon EOS M-re létezik EF-S -> EF-M átalakító, tehát az összes objektívet, amit Canon EOS rendszerreerveztek feltekerheted az M-re. Tudásra, képminőségre ugyanannyit tud, mint egy belépő DSLR, a szenzor mérete is APC ugyanúgy. Viszont kis méretű, ha jól emlékszem, akkor magnézium házas.
köszönöm a választ. igazából tényleg még csak most ismerkedek a fotózással.. és őszintén 100e fölé nem szeretnék menni. ár-érték arányban megfelelő gépet pedig igy nehez találni.. akár bridge gépek is szóba jöhetnek.. mivel valószinü hogy kell egy kis idő amig belejön az ember..
d3100 viszont már nem mai darab.. időtállóság szempontjából kérdéses csupán hogy megéri-e egy teljes kezdőnek azzal a géppel kezdeni..
Szerintem a Samsung jobb, ha te kezdő fotós vagy!
Én profi vagyok és nekem Nikonom van. A fiam is elkezdett fotózni és Samsung fényképezőt vettem neki amit én is kipróbáltam. Nagyon jó :)
Én amúgy is szeretem a Samsungot, mert minőségi és megbízható.
Én nagyon ajánlom neked a samsung fényképezőt! Jobb árban van, mint a nikon, de a felér a d3100-al!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!