Mi a véleményetek a Samsung ES95 fényképezőről? Éles képeket készít?
Ez a fényképező: [link]
Nekem nagyon tetszik árban, meg tudásban is (ami le van írva). Már igazából csak annyit szeretnék tudni, hogy az a 16,x Mp-es kép szép-e, éles-e.
Akinek van ilyen gépe, megtenne nekem egy szívességet: feltöltene pár képet, hogy milyet csinál? Több kép legyen, mondjuk 10db és ne legyen válogatás, jöhet rosszabb is. :)
Előre is nagyon köszönöm!
Ez egy 20e forint alattzi kompakt. Igazából teljesen mindegy, hogy melyiket veszed meg, nagyjából ugyanolyan képekt fog csinálni: monitoron FullHD-n nézve szépnek tűnik, de ne nagyítsd ki teljes méretre.
Ha arra kell, hogy itt-ott fényképezgess, legyen képek kirándulásról, akkor bőven elegendő, és jó lesz. Nyomtatva szerintem 10*15-ös képhez jó lesz.
A 16MP nem egy olyan szám, ami megmondja, hogy milyen éles, vagy milyen jó minőségű képeket lehet vele csinálni. Az egy szám, ami a legnagyobb, a gép által készített felbontású kép két oldalának szorzata osztva 1 millióval. (Sajnos sok helyen vakítják a nézet, hogy "ezt vedd meg, mert 20 megapixeles". 9 MP méret elég az A4-es nyomathoz FOTÓ minőségben!).
Köszönöm a választ, tudom, hogy mit jelent a mp. :)
Mint írtam, csak pár képet szeretnék látni, amit készített.
Én több 1000 képet csináltam a "gagyi" 5 mp-s telós kamerámmal. Ha jól trükközök (és nem fagy le a kamera program :D), akkor azzal az 5 mp-vel elég jó képet lehet készíteni, még full hd-s monitoron is lehet egy nagyon picit nagyítani, hogy még ne tűnjön pixelesnek.
Azért kéne egy ilyen gép, mert van egy kicsi optika zoomja (telóba még digitális sincs, de azt lehet utólag is...). Meg ha 16 mp-vel csinálok éles képet, akkor még nagyíthatok is rá.
U.i.: Ez érdekelne, hogy mondjuk átlagosan 10 fotóból mennyi mosódik el és mennyire. Telómmal kb minden 5. oké, szóval egy dologról sokat kell készítenem, hogy legyen egy éles...
Illetve sötétben milyen?
Google-al kereshetsz tesztképeket, de pl. itt vannak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!