Milyen fényképezőgép lenne nekem ideális?
Nem vagyok műszaki guru, van két gyerekem, leginkább őket fényképezem. Tudnátok esetleg abban segíteni milyet vegyek? A lényeg, hogy teljesen automata legyen, ha lehet, és nagyon szép képeket csináljon.
Max 30 e forintig.
Köszönöm előre is.
Az hogy nagyon szép képeket csináljon, az rajtad múlik, nem a gépen... :)
Fényképezőgép vásárlásnál soha nem szabad a megapixel alapján dönteni. A megapixel valójában annyit jelent, hogy az elkészült képet maximum mekkorában lehet előhívni (úgy, hogy közelről is szép legyen).
Pl. egy 2 megapixeles kép elég egy A4-es méretű printhez. Ma már újonnan fényképezőgépet 10-12 megapixel felett kapni, tehát ez miatt abszolút nem kell aggódni.
A smart fényképezőgépek lényege tulajdonképpen az, hogy a képeket azonnal feltudod tölteni facebookra és egyéb közösségi oldalakra gépen belül. Ez mellett általában lehetőség van gépen belül képek szerkesztésére meg ilyesmi.
Csak futólag a fényképezőgép típusok:
Kompakt: általában teljesen automaták, kis méretűek
Bridge: nagyobb méret, több beállítási lehetőség, esetenként vakupapucs, nagyobb optikai zoom, kompaktokhoz képest valamivel jobb képminőség
Milc: tükör nélküli cserélhető objektíves gépek, a váz mérete kb. megegyezik a kompakt gépek méretével - de képminőségben jelentősen jobb
Tükörreflexes: nyilván ezek adják a legjobb minőséget (persze objektív-függő), ebbe a kategóriába nem mennék bele részletesen, hiszen ezen belül is vannak kategóriák
Eredményben számodra akármelyik kompakt megfelelő lehet, itt már azt kell eldöntened melyik tetszik. Illetve véleményeket olvasni a kinézett gépről.
Csak rákerestem egy kompakt Samsungra, ott máris láttam, hogy vásárlói vélemény alapján nem valami jó választás lenne.
De szétnéztem nagyjából, véleményem szerint ez nem lehet olyan rossz választás:
(Van más színekben is, csak épp ezt linkeltem)
Remélem tudtam segíteni!
Üdv! :)
"A megapixel valójában annyit jelent, hogy az elkészült képet maximum mekkorában lehet előhívni (úgy, hogy közelről is szép legyen).
Pl. egy 2 megapixeles kép elég egy A4-es méretű printhez. "
Na tegyük tisztába a dolgokat. A Megapixel szám nem azt jelenti, hogy mekkorába lehet előhívni, hanem hogy mekkora felbontású képet készít a fényképezőgép.
továbbá a 2MP bőven kevés jó minőségű A4-es nyomathoz. Egy jó minőségű A4-es nyomtatáshoz 9MP kell. De manapság úgy kezdődnek a fényképezőgépek, hogy 16MP, úgyhogy nagy gond nem lesz ezzel.
Ilyen árban, amit tudok javasolni, azok a Nikon Coolpixek. Édesanyáméknak vettem egy L25-öt 15e forintért 2012 karácsonyra, annyira egyszerű a kezelésük, hogy még ők is tudnak jó képeket csinálni velük. Nekem DSLR mellett van egy Canon kompaktom, ha olyan helyre megyek, ahova nem szívesen viszem a drága gépet, akkor azt viszem magammal. Igaz kicsit régi, de jó képeket csinál még mindig, én is meglepődtem, hogy mikre képes. De általános szabály, hogy ne a MP-re menj, hanem inkább a tudásra.
Fujikat nem igazán ajánlom, igaz papíron sokat tudnak, de kétes a belső világuk. A pislogásérzékelő teljesen korrekt, kiírja, ha pislogtál, viszont ha szemüveg, vagy napszemüveg van valakin, akkor elvérzik, és cseszeget a pislogással. Ezen kívül a képek se olyan jók, mint a fent említett két típuson.
Javasolni én is tudom az edigitalt, rengeteg géphez oda van írva vélemény, bár a legtöbb azért erős túlzás.
Az a baj, hogy a rászánt keret és az elvárás gyakran nem egyezik meg.
Gyerekeket szeretnéd fényképezni. A gyerekek gyorsan mozognak, rohangálnak, nem ülnek nyugodtan, stb. Ha ezt odakint teszik a napsütésben, nem lesz gondod a 30ezres kompakttal. Ha bent vagy egy kevésbé világos helyiségben, akkor már szidni fogod a gépet, mert bemozdul a kép, elmosódik, stb. Időnként segíthet a vaku, bár nem tudom, a gyerekek mennyire fogják szeretni.
Lényeg, hogy ismerned kell a géped korlátait, és tudni, hogy mikor a gép hibája, hogy nem jó a kép, és mikor a tiéd vagy esetleg a körülményeké.
Konkrét modellt nem tudok ajánlani, de én a Nikon-Canon-Fuji (szerintem viszont jók)-Panasonic házatáján nézelődnék.
Hálistennek, ha fényképezni akarok, akkor tudnak mozdulatlanok lenni :-) Ha meg mozgó dolgot akarok, akkor videózom őket. Úgyhogy emiatt sem akarok drága gépet.
Nekem jelenleg ilyenem van, azt szeretném nem elavultra lecserélni.
ED honlapján nézelődöm.
Miért ajánlanak hozzá kártyaolvasót? Az mi?
Én azt hittem, hogy kell a fényképezőgép+memóriakártya+ elem és már működik is.
Így is van.
A kártyaolvasó azért jó(de nem kötelező), mert csak kiveszed a gépből a memóriakártyát, és beteszed a kártyaolvasóba(ami a számítógéphez van kötve), és már meg is tudod nézni a képeidet.
Egyébként én is valami Nikon coolpixet ajánlanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!