Milyen Canon/Nikon dslr-t ajánlotok?
Kb. 140 ezret tudok rászánni, és ebben már benne kéne lennie valami egyszerűbb (pl. 18-55mm-es)objektívnak.
Fényképezésre és videózásra egyaránt szeretném használni. Melyiket ajánljátok ?
Kimaradt: Tehát alapvetően egy 600D is bővel elegendő neked, de egy jó objektívre gyűjtened kell. Ez Nikon esetébe is így van. Videó nem megy alap objektívekkel.
Első lépésben vegyél egy gépet, és gyűjts valami halk objektívre. A legolcsóbb ami halk és videózhatsz vele az a fix 40mm-es pencake Canon esetében
Két dolgot nem értek. Az egyik az, ha videózásnál manuálus fókuszt használok, akkor is hangos a "motor" ?
A másik pedig ez :
Ez erősen ellentmond annak, hogy a Canon 600D érné meg a legjobban ? Vagy ez valami Nikon fanatikus oldal ? (:
Első vagyok.
A 600D mellé azért javasoltam az IS II-es 18-55-öt, mert a KIT obik közül (leszámítva az IS USM, és SMT motorokat) ez adja a "legjobb" képet. Az, hogy mennyire jó a kép, az dőljön el a fényviszonyoktól, és a géptulaj tudásástól, illetve beállításától.
Manuálon "hangtalan" lesz az IS II. Hangja mindenképp lesz, mert ahogy a fókuszgyűrűt tekered, hangot bocsájt ki.
De egyébként ha csak a képalkotást nézzük...abba már egy DC III is """elég""" lenne kezdésképpen. Videózásban nem.
Szerintem is a Fix 40-es jó döntés. És az ára sem annyira rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!