Félprofi, vagy esetleg a belépőkategória tetejéről szeretnék gépet venni. Milyen gépeket ajánlotok és milyen obit vegyek hozzá? (részletek alul)
Félprofi vázat szeretnél venni, de sokallod az objektívek árát. Érdekes...
Gondolkodol a 18-135-ben, amit gyors utánaolvasás után mindenhol szidnak, ráadásul van ott minden: CA, minden állásban torzítás. Ráadásul általános szabály, hogy minél nagyobb átfogás annál rosszabb képminőség.
Szerintem írd le, hogy mire is szeretnéd használni, és biztos, hogy tudunk benne segíteni.
Az 50D elavult? Én egy 30D-t hajtok, és nem cserélném le azért, mert öreg, mikor teljesen jó. Pláne nem egy 60D-re, ami hiearchiában az 50D alatt helyezkedik el (ugyanis az 50D utódja a 7D), és magnézium váz után köszönöm, de nem kell a műanyag :)
Félreértés ne essék, nem bántásból írom ezeket, csak ugye az írott szöveg máshogy adja vissza a gondolatokat, meg Te is máshogy értelmezed.
Hogy valami hasznosat is írjak ide: szerintem nyugodt szívvel vedd meg az 50D-t, vagy ha már újabbat szeretnél vegyél egy 7D-t. Az objektív meg tényleg felhasználástól függ, ha leírod, hogy mire szeretnéd használni biztos, hogy kapsz jópár tippet.
Én sem értem, miért akarsz félprofi vázat, ha utána egy olcsó objektívet teszel rá. Sokkal jobban jársz egy fordított felállással: jó objektív, olcsóbb váz.
Tényleg jó lenne tudni, mire akarod használni. Ha véges a keret, én szétnéznék a használtpiacon. Egy 7d valóban jó választás lehet, komolyabb, strapabíróbb, mint egy 50d vagy 60d.
Igaz, hogy az objektívet tudod még utólag fejleszteni, de akkor se vedd meg az "olcsót", mert nem feltétlenül jársz jól vele.
Én az egész félprofi kérdést nem értem, miben rosszabb amatőr felhasználásnál (az obikból elég jól látszik...) mondjuk egy 550d mint egy 50d vagy 60d? Nekem kb. az LCD hiányozna összesen, minden másban az 550d is bőven elég. Jóval olcsóbban megkapod, így a megspórolt pénzt költheted obira. Továbbmegyek, ha esetenként műteremben fotózol, pénzért, ott is legalább annyit tud az 550d, mint az 50d.
Sőt, egy 600d/650d szerintem már jobb vétel az 50d-nél, ha nem annyira a tartósságra mész.
Érdemi előrelépést ebben a kategóriában a 7d vagy még inkább a 70d hozna, de az már egy másik ársáv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!