Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Különböző mélységélességű...

Különböző mélységélességű képek készítése kompakt géppel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy Nikon S9200-as kompakt fényképezőgépem van.

Én úgy néztem, hogy manuálisan nem tudom beállítani a rekeszértéket, meg azt hiszem, hogy amúgy is összesen két érték közül lehetne választani.

Ennek ellenére van valami mód arra, hogy a lenti linken látható képekhez hasonlót tudjak készíteni? (a háttér elmosódott, az ember éles)

Köszönöm.

[link]

2014. ápr. 25. 11:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Ilyet nem tudsz vele csinálni.

Ha nagyon kitolod a zoomot és utána az alany arcába mászol, amennyire csak a fókusz engedi, akkor homályos lesz a háttér, de ilyen, nagyobb látószögű, leválasztott kompozícióra semmi esélyed.

2014. ápr. 25. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Első, kompakt gépemnél találkoztam a problémával. Autofókuszban a legfényesebb pont távolságára lövi be az élességet, tehát egy papírzsebkendővel tudod szabályozni a mélységét.
2014. ápr. 25. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Bizonyos távolságig a makro mód is kitolható volt a fenti módszerrel, pont acélból, amit te is szeretnél.
2014. ápr. 25. 12:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem tud ilyet a géped, slussz.
2014. ápr. 25. 14:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Hallgass az utolsóra. Teljesen mindegy, hogy zsebkendőre vagy fogpálcára fókuszálsz, ha nem elég nagy a rekeszérték, nem lesz elmosódott a háttér.

Ha egyszer 3.5 a legnagyobb rekesz, akkor nem lesz nagyobb, bármilyen módra kapcsolod. Tele állásban meg még rosszabb az eredmény. Ilyen utcai, közeli háttérrel az életben nem fogsz ilyen eredményt kapni.

2014. ápr. 25. 15:52
 6/6 anonim ***** válasza:

"Ha egyszer 3.5 a legnagyobb rekesz"

A 3.5-ös rekesz önmagában nem gond. A mélységélességet a fókusztáv, a rekesz és a tárgytávolság alakítja ki. Azért nem tud mit kezdeni, mert a kis érzékelő miatt marha kis (valódi) fókusztávú objektív van a kompaktján, ami f2.0-án sem tudna olyat, mint a linkelt kép. Viszont FF-en egy 180 f3.5 pazarul választja le a portréalany arcát a háttérről.

Nagy formátumon f4.0-en lehet papír vékony mélységélességet csinálni, mert ott a 80 mm még nagylátó kivágást ad, 200-on kényelmesen csinálsz mellképet.

2014. ápr. 25. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!