EBayen használt fényképezőgép vásárlása?
Figyelt kérdés
Bele mernétek vágni, ha előtte körülményesen megnéztétek az eladót, meg minden ehhez kapcsolódó dolgot?2014. ápr. 2. 20:13
1/10 anonim válasza:
Miért kéne használt cuccot külföldről rendelni? Itt nincs?
3/10 A kérdező kommentje:
Vajon miért kéne? Kínálat, és ár miatt.
2014. ápr. 2. 20:52
4/10 anonim válasza:
És még úgy is megéri,hogy nem tudod mit kapsz és,hogy jó e? Csak így látatlanban kipróbálás nélkül?
5/10 A kérdező kommentje:
Ezért kérdeztem véleményeket. Köszönöm azért a jelenléted.
2014. ápr. 2. 21:52
6/10 anonim válasza:
Hát én speciel új dolgot se vennék ami túl drága,mert hisz az ebay is csak apró hirdető oldal.
7/10 anonim válasza:
Az ebay nem apró hirdető oldal, hanem az egyik legnagyobb, ráadásul a Buyer Protection 1000 USD-ig védelmet biztosít, viszont az ellen nem véd, hogy EU-n kívülről 22 EUR felett 27% ÁFÁ-t( aszállításra a csomagolásra is, tehát a teljes vételárra) 150 EUR érték felett pedig 27% ÁFÁ-t és 1,5% VÁM-ot kell fizetni. Ráadásul ugye mivel külföldről vásárolsz, nem tudod megnézni, kipróbálni a terméket csak ha már itt van, arra 45 napon belül értékelést kell adnod, ha utána van gondod (rejtett hiba stb...) akkor mehetsz a sóhivatalba. :(
8/10 anonim válasza:
Kisértékű kompaktot vennék, komolyabb gépet nem. Főleg nem Kínából.
De ez is az eladótól függ. Én elég sok dolgot vettem már ott, és sosem volt problémám. Mondjuk nem nagy értékben.
9/10 A kérdező kommentje:
Én is onnan vásárlok, de a legnagyobb érték 15 ezer forint volt. De gondom még nem nagyon volt, ha volt is, tisztességesen visszafizették ( eddig)
2014. ápr. 3. 15:44
10/10 anonim válasza:
Én a saját gépemet használtan vettem. Kb 8 éve, akkoriban még magyar hirdetői oldalról, de nem bántam meg... azóta is azt használom, nem látom okát hogy lecseréljem.
Persze időközben okosodtam, és rengeteg dolgot veszek a neten külföldről. Ezek teljesen korrekt oldalak, minden szempontból jobbak, mint az egyetlen magyar aukciós cég. Arra figyelj, hogy kérdezz rá mindenre, és élj a jogoddal, ha nem azt kaptad, amit kiírtak.
Bár... mostanában komolyan hanyagolom az ebayt, mert az aliexpress kezd sokkal jobb lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!