Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretném a barátomat meglepni...

Szeretném a barátomat meglepni egy meztelen fotóval magamról. Műtermi hatást hogyan tudnék elérni?

Figyelt kérdés

Nincs pénzem profi fotózásra, ezért a barátnőmmel csinálnám. Én egy sima fehér háttérre gondoltam, csak a megvilágítást sem tudom, hogy hogy lenne szép, meg a háttér is milyen legyen pontosan, ha házon belül csináljuk. Csinált már valaki házilag akt fotót? Légyszi adjatok ötleteket!

Amúgy a póz hasonfekvéses lenne, a fenekem lenne hangsúlyozva.

2014. jan. 5. 23:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Hófehér háttér legyen, tehát fehér fal, vagy lepedő. Ha nincs vaku, akkor világítsátok meg a teret hátulról. Az utómunkáknál pedig a kontrasztal és a feheregyensúllyal érdemes játszani. Ha van kérdésed, írj privátba. :)
2014. jan. 6. 00:03
 2/7 anonim ***** válasza:
26%
Küldd el nekem az összes meztelen képedet, majd profin átszerkesztem :)
2014. jan. 6. 06:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Pár tipp:

Szebb a kép, ha nem teljesen izolált, hanem pl. ágyban, vagy párnák között, vagy áttetsző függönnyel takart ablak mellett állva készíted el. Viszont ne látszódjon rajta semmi, ami nem a koncepció része, ha nincs a szobának olyan ágya vagy ablaka, amit (akár háttérrel) le lehet választani a szoba többi részéről, akkor ez kevésbé megy.

Gondolkozzatok előtte szabadon, hogy mi legyen a koncepció, és ahhoz igazítsátok az eszközöket, ne fordítva.

Az ilyen fotók akkor jók, ha keveset mutatnak, de sokat sejtetnek, és minden esetben az arcon van a hangsúly. Kéne hozzá legalább egy belépő DSLR, és egy fix 50-es objektív, amivel vékony mélységélesség érhető el. Ez sokat dob a hangulaton, és az utómunkát is könnyíti, mert elkeni a háttér hibáit.

Végül gondold meg, hogy ez tényleg megfelelő ajándék-e. Több olyan esetünk volt már, hogy a profi aktképek egy összeveszés után a Facebookon landoltak, ami több, mint kellemetlen. Ez egy nagyon bizalmi dolog és felnőtt fejet kíván mindkét féltől. Ha egyszer kiadod a képet, elveszted felette az irányítást.

Ötletek csak úgy (keresgélhettek is):

[link]

[link]

2014. jan. 6. 10:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek, hasznos tanácsokat adtatok :)
2014. jan. 8. 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:
és én, a szegény harmadik ? :( igaz, én csak vicceltem. sok boldogságot, örülhet a barátod, hogy ilyen képeket kap ! :)
2014. jan. 8. 12:38
 6/7 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, a második humorherold kommentet nem olvastam! :D

Természetesen a köszönet az elsőnek és az utolsónak szólt, de a középső érdeklődését is értékelem! :)

2014. jan. 8. 18:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Vagy most már megkeveredtem, hogy ki-kicsoda! :D úgyhogy köszi mindenkinek!
2014. jan. 8. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!