Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Van valami jó tippetek csillag...

Van valami jó tippetek csillagok fotózására?

Figyelt kérdés
Mármint technikailag. Záridő, blende stb..

2013. dec. 28. 12:46
 1/4 anonim ***** válasza:
A makszutov.hu oldalnak van egy asztrofotós aloldala. Ott nézz szét. Am függ hogy mit akarsz. Esti csillagos tájképet? Esetleg egy halmazt amihez távcső kell illetve óragépes követés? Ködöket is amihez nem árt átalakítani a tükrös gépet? (azután másra nem is nagyon lesz alkalmas)
2013. dec. 28. 12:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, esti csillagos tájképet szeretnék. Csináltam már állvánnyal pár képet. Néhány zajosnak tűnik pedig ISO-t max 800-ig állítottam és használtam hosszú expós zajszűrést is.

Attól jobb lehet, ha RAW-ban mentem el?

2013. dec. 28. 13:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Sok az ISO 800.
2013. dec. 29. 10:05
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Fényszennyezéstől mentes (vagy alacsony fényszennyezésű) környék, lehetőleg messze nagyobb városoktól és településektől.

2. Tiszta, száraz idő, alacsony páratartalom.

3. Újhold környéke, lehetőleg holdkelte előtt, vagy holdnyugta után.

4. Magas ISO! (Aki szerint a 800 sok, nem tudja mit beszél 3200 alá ritkán megyek ilyen témánál, persze ehhez megfelelő felszerelés és zajszűrés is kell.)

5. Megfelelő fehéregyensúly beállítás.

6. Max. 30s záridő, helyesen beállított végtelenfókusz és lehetőség szerint minél tágabb rekesz (bár ezutóbbi nyilván a részlettémák kidolgozásától is függ).

2014. jan. 1. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!