Pentax k500-al vagy Canon 600D-vel járok jobban?
K-500 még nem volt a kezemben. Az értékelés mindig szubjektív, de ebben a tesztben pl. 84:64-re elkeni a K-500 a 600D képét:
A Pentax a tesztekben rendre a kategória élmezőnyében végez, mert általában jobb minőséget és egyedi szolgáltatásokat nyújt. A marketingje viszont csapnivaló, úgyhogy nálunk mindenki a C* és N* gépektől esik hasra.
A Pentaxszal nagy örökségből válogathatsz: ott az összes gyári obi 1975-től, plusz az M42-esek, de több gyártó készít ma is K bajonettes manuális objektíveket (pl. az oroszok (Zenit, Peleng, stb.), meg a németek (Zeiss, Schneider), meg az ázsiaiak (Rokinon, Vivitar, stb.)). Meg persze AF-est is (Sigma, Tamron, Tokina).
Arról nem is beszélve, hogy ott vannak a nagyfelbontású középformátumú obik (Pentax 645 és 67), amiket adapterrel lehet használni akár DSLR-en is.
Méltatlanul hanyagolt márka a pentax. Nekem is volt, és igaz, Nikon-ra cseréltem, de mindössze annyi oka volt, hogy váltani szerettem volna magasabb kategóriára a k200D-ről, de egyszerűen nem volt alternatíva, csak 350-400.000ért. Az meg nem fért bele, ezért vettem egy D5100-as Nikont, 190.000-ért, 18-105 obival. Ez az egyetlen hátránya a Pentax-nak. Kevés ÚJ objektív választék, kevés gépváz -> továbblépési alternatíva.
Ettől eltekintve nagyon hozzák a szintet, mindenre alkalmasak, sok esetben többet nyújtanak mint Canonék és Nikonék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!