Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » A kamerákon. Fényképezőgépeken...

A kamerákon. Fényképezőgépeken amikor látom hogy írja, hogy 5x inteligent zoom,8x inteligent zoom stb. az a megapixellét jelenti?

Figyelt kérdés
Tehát pl. 8x inteligent zoom az zt jelenti, hogy 8 megapixelles? Vagy ha nem akkor min alapszik ez a dolog?

2013. dec. 4. 14:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem. A zoom az az objektív legkiesebb és legnagyobb átfogása közötti hányados. Tehát az adott fényképező 30-120mm zoom tartománnyal rendelkezik, akkor 4x a zoomja.

A megapixel szám az az érzékelőlapka felbontása, az egy külön értékként van feltüntetve.

2013. dec. 4. 14:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem, az kb az optikai és a digitális zoom összegét jelenti.
2013. dec. 4. 14:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez azért k. jó b+ :)

Szerinted a "8x inteligent zoom" és az "8 megapixelles" kifejezés mennyire hasonlít egymásra? :)))

2013. dec. 4. 20:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de azt még hozzá szeretném fűzni, hogy romániában lakom, de attól eltekintve angolul írja ezeket a cuccokat. :D

Rátekintésből nem írt semmit a megpixellről (javítsatok ki ha nem így kell írni), lehet hogy nem voltam elég figyelmes :)

2013. dec. 5. 18:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Tökmindegy a lakhelyed, én magyarországon lakom, itt sem az angol az anyanyelv. Ha nem érted ott a google fordító.

Írd meg mi a fényképező típusa és segítünk.

2013. dec. 5. 20:56
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem is az angol a baj, mert kifejezetten jó vagyok angolból, esetleg tudnátok manual fókuszos fényképezőgépet javasolni? Tehát hogy van AF és MF is, azaz van olyan fókusz ring micsoda (bocsánat de egyszerűen nem tudom elkerűlni az angol szavakat :D) ami nem túl drága? (16 megapixelen felül felesleges szerintem).
2013. dec. 6. 13:00
 7/9 anonim ***** válasza:

tehát akkor neked cserélhető objektíves gép kell?

Canon 1100d esetleg?

2013. dec. 6. 13:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül cserélhető objektíves, csak lehetőség legyen manual fókuszra.
2013. dec. 7. 10:24
 9/9 Mist194 ***** válasza:

Van optikai zoom, amit a lencserendszer állít elő, ha ezt használod, a kép minősége nem romlik.

Aztán van a digitális zoom, ami ugyanaz, mintha a számítógépen megjelenített képből kivágsz egy kisebb képrészt. Ekkor romolhat a képminőség, ha átlépsz egy határt.

Ma már szükségtelenül nagy megapixeles érzékelőket készítenek, piaci verseny miatt.

20-24 Mp-es érzékelőt csak nagyon drága, nagy felbontású objektívek tudnak kiszolgálni.

Ezek a különböző névvel (intelligens zoom stb) ellátott módok tulajdonképpen már a fényképezőgépben elvégzik a kivágást, úgy, hogy az érzékelő kisebb területét használja, de a keresőben teljes képet látsz.

Egy 10x15 képhez, képernyőképhez elég 2-(4) Mp, amíg ezt át nem léped, még elfogadható képet kapsz.

2016. júl. 20. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!