Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon 70D vagy Canon 5D mark II?

Saikyn kérdése:

Canon 70D vagy Canon 5D mark II?

Figyelt kérdés

Két típus közül nem tudok dönteni és ehez kérnék hozzáértő segítséget!

csak EF objektíveim vannak!

2013. dec. 3. 16:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Mire szeretnéd használni? Az 5D II képminősége jobb, de az AF rendszere híresen vacak.
2013. dec. 3. 16:20
 2/3 anonim ***** válasza:

A választásom attól függne, mire használnád leginkább. Inkább tele, vagy nagylátószög, videó is vagy fotó, mozgó célpont vagy inkább portré, tájkép stb...

Ha sokat videózol, akkor a 70D-t választanám. Akkor is előnyösebb, ha tele állásban fotózol, mert rájön az 1,6x-os crop. Tehát egy 100mm-es obi pl. már 160mm lesz rajta.

Ha inkább fényképezésre használod majd, akkor az 5D-t választanám, pl. mert kevésbé zajosodik, ha megemeled az ISO-t, és a nagylátószögű obikat is jobban ki tudod használni. Viszont full frame, tehát adott esetben hosszabb telékre kell költened. A 70D-n bár élőképen gyorsabb az automata fókusz, de ha leginkább a keresőt használod, akkor nem jobb szerintem az 5D-nél, és akkor képminőség tekintetében nálam mindenképp az 5D nyer. Viszont az 5DII-nak nincs kihajtható kijelzője, nem tudom ez mennyire fontos neked. A 70D pedig majdnem kétszer olyan gyors ha sorozatfelvételt készítesz, ami döntő fontosságú lehet, ha pl. sporteseményt vagy gyorsan mozgó célpontot fotózol leginkább. Egyébként mindkét gép nagyon jó, szerintem nem lősz mellé, akármelyiket is választod.

2013. dec. 3. 16:30
 3/3 A kérdező kommentje:

A 70D nyert,mert sokat fotózok sport eseményeket és a vidó sem hátrány!

Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 5. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!