Melyik fényképezőgépet vegyem meg?
Egy 7,1 megapixeles Olympus FE-210-em van évek óta,de valahogy már nem fényképez olyan jól(illetve lehet,hogy csak nekem nőttek az igényeim).Sokszor volt olyan mostanában,hogy nem tudtam valamit lefényképezni,mert nem volt elég éles a kamerája.Én nem értek a fényképezőgépekhez,de szerintem az árban olcsóbb mintha jobb lenne.(Drágábbat nem nagyon tudok kérni...)
16/L
Ezekre ne cseréld le, nincs értelme. Ugyanezen probléma miatt adtam el pont ma a Sony DSC-S5000-esemet.
Még én sem tudom, mit vegyek helyette, csak azt tudom, hogy jobb minőségű képet tudtam a telefonommal készíteni, mint ezzel. Tesztelgettem már a 40-50-ezres kompakt kategóriát is, de azok sem jobbak sajnos, úgyhogy valószínűleg gyűjtögetek még egy darabig egy belépő szintű DSLR-re.
Kezdjük ott, hogy a megapixel nem minőségi besorolás. Sokszor leírták már itt. Attól, hogy egy gép több megapixellel fotóz, nem lesz a kép alapból minőségileg jobb.
Ahhoz, hogy el lehessen dönteni, hogy a kamerával van-e a gond, tudni kellene, hogy milyen körülmények között fotózol. Mit jelent az, hogy nem éles? Bemozdul és elmosódik? Kevés fénynél fotózol? Vagy gyors mozgást? Vagy mi a probléma?
Így nehéz nekiindulni, mert nagy valószínűséggel megveszel egy drágábbat, és azzal sem leszel előrébb, mert nem vagy tisztában a problémával.
Ahhoz ismerni kellene legalább az alapfogalmakat, és ki lehetne találni, hogy miben nem elég neked az a gép, vagy milyet kellene helyette venni. Egyáltalán nem biztos, hogy egy tükrös gép megoldja a gondot, az sem csodafegyver. Érteni kell hozzá.
Írd le, hogy mit és milyen körülmények között nem tudtál lefotózni, illetve mitől lett rossz az eredmény. Akkor tudunk hozzászólni.
Nekem van egy 6mp-es fuji gépem, megfelelő használat mellett tökéletesen éles képet készít. Persze nem éjszakai motorversenyt szoktam vele fotózni, de azt a belépő tükrös sem fogja tudni.
Több infóra van szükség.
Nem teljesen ertem, mit jelent az, hogy birja a bemozdulast. Azt egy gep sem igazan kedveli.
Annyit tudok mondani, hogy ha technikailag van vele gond, csereld le, de ha csak a tudasa nem eleg, akkor ezzel a kettovel nem jarsz sokkal jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!