Melyik Canon fényképezőgépet vegyem meg?
Sorjában:
Milyen Nikon cuccod van? A rendszerváltás sok pénz, a cuccaidat csak nyomott áron tudod eladni, az új Canon gépek pedig rohadt drágák, az objektívekről nem is beszélve.
Videózni (és egyébként is) jó Canon a 60D. Kihajtható kijelző, külön mikrofon bemenet, kikapcsolható AGC, hasonlók. Ár-érték arány bajnok.
Ha még profibb kell, akkor 7D, felette 5D mkII, de annak sötétben gyötrelem az AF rendszere.
Míg Nikon oldalon ott van neked a D5100, vagy még inkább a D7000, ami nagyon sok szempontból nagyon jó gép. Ha vannak Nikon objektíveid, inkább arra mozdulnék.
Én Canonos vagyok, de mostanában ránk jár a rúd. Minden profi cucc túl van árazva a tudásához képest, és abszolút értékben is jelentős minőségi hiányosságok vannak minden, nem első szériás dologban.
Ami pedig a külföldi rendelést illeti: most talán megéri. De ha megint visszamegy az Euró 290 köré, akkor nem jössz ki olcsóbban külföldi beszerzéssel, kivéve ha van ismerős, aki VÁM-mentesen be tudja hozni az USA-ból.
Ha tudsz egy kicsit angolul, akkor pl Kínából rendelhetsz az ebay-on keresztül egy Canon 600D-t, de megkéred az eladót, hogy a csomagon tüntesse fel, hogy hibás...és akkor a vámnál a vámos bácsi meglátja, hogy húúú, ez hibás...akkor eladásra nem kerülhet sok, erre nem számolunk fel vámot...és ha kézhez kapod a csomagot, lehet, hogy "csak" 150 magyar forintot kell kicsengetned...mondjuk 200 helyett. Egész jó ár/érték aránnyal rendelkezik, alap objektív (18-55 IS II) esetén. Ahogy az előző is mondta, hogy kihajtható a kijelzője, és minden égi jóval meg van áldva. Viszont a Canon tükrös gépei nagyon jók (1100D felett) filmrögzítésre is. Igaz, a márka váltás fájó dolog a pénztárcának, de pl a Cannonnál sok minden kompatibilis sok mindennel. Így egy pár év múlva levő újítás kompatibilis lesz a te gépeddel.
Én azért szeretem a Canont, mert mindent a menübe pakolnak, ellenben a Nikonnal, aki mindent kipakol gombokba...és akkor igazodj el...Tény, a Nikon drágább, de annyival többet is tud... már ahol...mert a Nikon és a Canon nem egy kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!