DSLR-t milyen obival?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy DSLR-t mindenképpen Canont. 700d-t nézegettem de lehet hogy még gyűjtök és 60d lesz belőle. Az igazi problémám a tükörrel van. Egy 17-40 eset néztem bár attól félek nem elég nagy az átfogása. Akinek vannak vele tapasztalatai vele az légyszives irjon. Várom az ötleteket. Köszi a válaszokat

2013. nov. 17. 20:58
 1/8 anonim ***** válasza:

az nem ''tükör'' , hanem objektív, aminek pont az a lényege, hogy átengedi a fényt és nem visszaveri..(tükör a vázban van, ami a keresőben lévő pentaprizmára vetíti a képet)

és ezzel max tájképeket, tudsz meg amikhez nagylátó kell..

kicsit még olvasgass a témában.. ;)

2013. nov. 17. 21:09
 2/8 anonim ***** válasza:

a 17-40-es eleg nagy latoszogu, kb. 2.4-es zoomra kepes, cserebe irdatlanul draga.

mivel gyanithatoan meg sosem volt DSLR geped, eloszor javasolnam a kit objektivvel megtanulni fotozni (a 18-55 IS nem is rossz amugy).

2013. nov. 17. 21:10
 3/8 anonim ***** válasza:
A "nagy átfogás" hiányáról meg annyit, hogy valamit valamiért. Jó minőséget fixben, esetleg max. 2-3x átfogású zúúm esetén kaphatsz. A 18-200-as meg 28-300-as és hasonló csodákat felejtsd el.
2013. nov. 18. 06:42
 4/8 anonim ***** válasza:

A kérdésben megint nem szerepel, hogy mire szeretnéd használni, pedig az objektív választásnál ez a tény nem mellékes.

A 17-40 tényleg elég széleslátószög, főleg tájképeket, épületeket tudsz vele fényképezni. Ha már ilyen árszinten gondolkodsz, én azt ajánlanám, hogy keress használtan egy 24-70-est (az első szériából). Az egy nagyon jó általános zoom nagy fényerővel. Hasonló a 24-105, csak kisebb fényerővel, viszont stabilizátoros.

A túl nagy zoomos obik tényleg felejtősek.

2013. nov. 18. 09:58
 5/8 anonim ***** válasza:
A 60D EF-S bajonettes, jobban jársz egy 17-55 f2.8-cal. Az elég komoly objektív rá.
2013. nov. 18. 23:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy EF-S bajonettes, de attól még az EF is tökéletes rá. Én ennyi pénzért biztos nem EF-S obit vennék, hanem L-est. (későbbi vázcserénél esetleg érdekes lehet).

Döntsd el, milyen körülmények között fotózol, fontos-e a stabilizátor, mekkora átfogásra van szükséged, és ezek közül tudsz választani. Szétnéznék a használt piacon is.

2013. nov. 19. 09:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak egy EF 17-40L képminősége nyomába sem ér a 17-55-nek, ráadásul nincs benne stabilizátor, nem fényerős, és kicsi az átfogás. Az L betű nem minden.

Nem véletlenül találták ki az EF-S parkot. Mivel egy APS-C váz kevesebb minőségi követelményt támaszt a kisebb lefedő képkör miatt, olcsóbban lehet jobbat csinálni.

Ha tervbe van véve az FF-re váltás, akkor más a helyzet, csak nem hiszem, hogy a kérdező ebben a cipőben jár.

2013. nov. 19. 12:47
 8/8 A kérdező kommentje:
A fényerő nem probléma leginkább tájat és épületeket fotóznék vele ahhoz pedig nem kell a jó fényerő. A képminőség tényleg baj lehet ezért szeretnék tapasztalokat mert nagyon kevés teszt hasznos is mert a száraz gyári adatokat én is össze tudom hasonlítani. Megköszönném ha valaki olyan írna aki már használta is vagy ha tudnátok még ötleteket adni. Kõszi
2013. nov. 19. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!