Milyen objektívet ajánlotok Nikon D3100-as géphez?
Van egy Nikon 3100-as fényképezőgépünk.
Jelenleg használt objektív: AF-S Nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6 G
Szeretnék olyan objektívet, amivel olyan inkább közeli képeket lehet készíteni, ahol az emberek arca tiszta és a háttér pedig elmosott.
Pl.: [link]
Csak hobbi fotós vagyok, ezért nem többszázezres objektívet szeretnék. Az olcsóbb kategóriából szeretnék vásárolni, ami jó is.
Nem tudom, neked mit jelent az olcsóbb kategória. Ha portrézni akarsz, akkor egy 85-135mm közti, nagy fényerejű objektív a legideálisabb.
pl: Nikon AF-S NIKKOR 85 mm 1:1,8G
A háttér attól mosódik el, hogy nagy rekeszt használsz, és távol van a modellhez képest.
Az, hogy mennyire közeli képet készítesz, az rajtad is múlik. Menj közelebb, de ne a modell szájába.
50mm AF-S 1.8 G
Ezt vedd, nekem is ez van! A belinkelt képhez tökéletes! A 85mm-es inkább arcfotókhoz kell.
Kedves gergoap!
Nagyon köszönöm a segítséget! A férjem utánanézett az általad említett objektívnek és kiváló választás! Épp most vettük meg. Alig várom, hogy fotózhassunk vele. Köszönöm még egyszer!
Szívesen, máskor is! :-)
Tapasztalatom szerint f2.8-tól már szép éles a közepe, f4-től már a teljes kép, viszont ez is f8-on a legélesebb, mint a legtöbb obi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!