Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen objektívet ajánlotok...

Milyen objektívet ajánlotok Nikon D3100-as géphez?

Figyelt kérdés

Van egy Nikon 3100-as fényképezőgépünk.

Jelenleg használt objektív: AF-S Nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6 G

Szeretnék olyan objektívet, amivel olyan inkább közeli képeket lehet készíteni, ahol az emberek arca tiszta és a háttér pedig elmosott.

Pl.: [link]

Csak hobbi fotós vagyok, ezért nem többszázezres objektívet szeretnék. Az olcsóbb kategóriából szeretnék vásárolni, ami jó is.

2013. nov. 16. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, neked mit jelent az olcsóbb kategória. Ha portrézni akarsz, akkor egy 85-135mm közti, nagy fényerejű objektív a legideálisabb.

pl: Nikon AF-S NIKKOR 85 mm 1:1,8G

A háttér attól mosódik el, hogy nagy rekeszt használsz, és távol van a modellhez képest.

Az, hogy mennyire közeli képet készítesz, az rajtad is múlik. Menj közelebb, de ne a modell szájába.

2013. nov. 16. 15:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
az 50 mm-es obik olcsók, nagy fényerejűek és tű éles képet adnak. hajrá!
2013. nov. 16. 19:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Az olcsó alatt úgy értem, hogy kb. 70 ezer alatt. Amit te írtál, az a gép vételárával egyezik meg. :)
2013. nov. 16. 20:52
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves 2. válaszoló!

Például ilyenre gondoltál?

NIKON AF 50mm f/1.8D

[link]

2013. nov. 16. 20:57
 5/7 gergoap ***** válasza:

50mm AF-S 1.8 G

Ezt vedd, nekem is ez van! A belinkelt képhez tökéletes! A 85mm-es inkább arcfotókhoz kell.

2013. nov. 17. 22:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves gergoap!

Nagyon köszönöm a segítséget! A férjem utánanézett az általad említett objektívnek és kiváló választás! Épp most vettük meg. Alig várom, hogy fotózhassunk vele. Köszönöm még egyszer!

2013. nov. 23. 13:48
 7/7 gergoap ***** válasza:

Szívesen, máskor is! :-)

Tapasztalatom szerint f2.8-tól már szép éles a közepe, f4-től már a teljes kép, viszont ez is f8-on a legélesebb, mint a legtöbb obi.

2013. nov. 23. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!