6016x4000 pixel? Milyen az?
Sziasztok!
Mostanában tervezek vásárolni végre egy komolyabb fényképezőgépet. A választásom egy Nikon D3200-ra esett, de nem tudom hogy kell-e nekem az a 6016x4000 pixel. A felsorolt beállítások között nem is találtam 1920*1080-as képlehetőséget. Videót lehet ilyen felbontással venni, de fényképezni nem. Szerintem engem zavarna a 6016x4000-nál az, hogy nem tölti ki a monitoromat teljesen. Van, olyan aki tud erről többet mondani?
A DSLR-ek 3:2-es képarányt használnak, nincs 16:9-es verzió. A felbontás tényleg feleslegesen nagy, de nem kapsz ma olyan gépet, amivel ne lenne ez így.
Viszont fordíts az objektívekre kiemelt hangsúlyt, különben csalódott leszel.
A felbontást belehet állítani: 24, 13 ill. 6 megapixelesre.
Ezek 3:2-es arányúak, míg a monitorod 16:9. Szóval ha azt szeretnéd, hogy a monitorodat teljesen kitöltse a kép utólag meg kell vágnod.
De ha a kép nem 1920x1080-as felbontású, hanem nagyobb de 16:9-es arányú, szintén kitölti a teljes méretet.
egyébként DSLR-nél simán be lehet állítani a képarányt fotóknál is 16:9-re
csak veszteséges, a 3:2-eshez képest, mivel valamiből vág, nem tudom, hogy az oldalából vagy a magasságából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!