Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet és...

Milyen fényképezőgépet és objektívet vegyek?

Figyelt kérdés

Életem első tükörreflexes gépét készülök megvenni a közeljövőben, és az objektívekkel bajban vagyok. Úgy szeretnék venni gépet, hogy 1 obit legalább adnak hozzá, tehát nem csak a vázat. Itt vagyok kicsit gondban. Melyik lenne a legideálisabb objektív, amivel általánosságban jó képeket lehet csinálni? Később szeretném majd bővíteni, de eleinte 1 objektívvel is vígan el fogok szórakozni. A lényeg, hogy éles képeket csináljon a gép, esetleg portrékat is tudjon szépen.

A két fényképezőgép típus amit kinéztem (még nem döntöttem el, melyik lesz a végleges, jöhetnek arra is tippek ki mit ajánl jobban): Canon EOS600D vagy NikonD3200.

Egy általános, gyors okításnak nagyon örülnék, mire kell odafigyelnem.

Köszönöm előre is annak, aki veszi a fáradtságot és segít!

2013. nov. 5. 08:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Portréra pláne méginkább kéne az a 18-105. 55mm-en nem lehet portrézni, inkább 80-90mm-től. Vagy a 18-55-t egészítsd ki egy 85/1,8-as portréobival.
2013. nov. 6. 12:29
 12/17 anonim ***** válasza:
A 18-105 az egész tartományon élesebb és kedvezőbb fényesésű, mint a 18-55 és sokkal alkalmasabb portréra is. Az objektív pedig fontosabb, mint a gép.
2013. nov. 6. 13:43
 13/17 anonim ***** válasza:
73%
18-105-ös-nél a 90-től felfelé tartomány valójában optimálisabb a portréhoz, mint az 50-es.(kényszer megoldásnak már elmegy)Változatlanul állítom, hogy a kit optikák nem rosszak. Az is tény, hogy egy fix gyújtótávolságú optika jobb, mint egy zoom.(a zoom eleve kompromisszumot jelent) Viszont annyival nem jobb, hogy a plusz költséget és cipelési energiát pótolná. És bátorkodnék megkérdezni, hogy a 18-105-ig tartományt hány fix gyújtótávolságú optikával lehet átfedni? Egy szabadtéri átlagos sétálás közbeni fényképezéshez hányszor kell optikát cserélni? Hányszor tűnik el a téma, amig objektívet cserélünk? Az,hogy a profi fotósok múteremben fix gyújtótávolságú objektíveket használnak, az tény és teljesen természetes. Az átfedés legyőzése használt objektívek darabszámából illetve a rájuk költött összegből egy jó minőségű eredeti gyári zoomot is lehet venni, aminek egyszerúbb a használata. És akkor még csak a kistelékről volt szó. Dolgoztam (nem bohóckodtam)tesztelés céljából kölcsön kapott fix 300-as Nikon optikával,hadd ne mondjam, kínszenvedés volt. Saját véleményem, bárminemű befolyásolni akarás nélkül, műteremben a fix gyújtótávolság az utcán szabadtéren a zoom optika az ideális. A költségeket most hadd ne említsem! Az sem zavar külösebben, ha a véleményem miatt lepontozódok. Elég régóta foglalkozom a fényképezéssel, hivatásszerűen, kevés az a vélemény, ami befolyásolni tudna.
2013. nov. 6. 14:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez így van ahogy írod. Csak nem mindegy ki hogyan akar portrézni. Lehet portrézni műteremben 6*7-re főfény-derítőfény-háttérfény-kondenzor négyessel, vagy lehet portrézni a parkban a barátnőt a facebook képhez. Kérdező inkább az utóbbihoz fog közelebb állni szerintem. Ha nem akkor nem kéne ilyen kérdést feltennie...oda meg elég a 18-105.

Természetesen senkit nem akarok degradálni ezzel, csak vannak szintek portré és portré között.

2013. nov. 6. 14:31
 15/17 A kérdező kommentje:

Igen, utolsónak abszolút igaza van, én csak hobbiból kattingatok a saját örömömre, nem célom a műtermi minőség és a fullos kiegészítők :)

Én abszolút megelégszem, ha szép képeket tudok vele gyártani a facebookra :D

2013. nov. 6. 14:36
 16/17 anonim ***** válasza:

Fix vagy zoom - abszolót a felhasználástól függ. Egyetértek a korábbi hozzászólóval, hogy a zoom kényelmesebb, ha sétálsz a városban, és különféle témával találkozol. Ez tény.

Viszont ha potrézni megy az ember a szabadba (és ehhez nem kell műterem meg 4 softbox), akkor a fix a jobb, mert a modelled nem szalad el.

A kérdezőnek én is a 18-105-öt javasolnám, mert úgy érzem, hogy inkább ilyen "nyaralás közben" fotós akar lenni. Még az is felmerül bennem, hogy nem elég-e neki egy bridge gép, ha facebookra akar képeket csinálni, de ez már az ő döntése.

2013. nov. 6. 15:10
 17/17 A kérdező kommentje:
ma 15:10 --> köszi neked is a választ! Jelenleg fujifilm finepix s2950-em van és nem vagyok megelégedve vele, sem a képek minőségével sem a videójával. Ezért szeretnék váltani, régi álmom egy tükörreflexes gép, szeretem, ha egy fénykép a minőséget tükrözi.
2013. nov. 6. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!