Milyen fényképezőgépet és objektívet vegyek?
Életem első tükörreflexes gépét készülök megvenni a közeljövőben, és az objektívekkel bajban vagyok. Úgy szeretnék venni gépet, hogy 1 obit legalább adnak hozzá, tehát nem csak a vázat. Itt vagyok kicsit gondban. Melyik lenne a legideálisabb objektív, amivel általánosságban jó képeket lehet csinálni? Később szeretném majd bővíteni, de eleinte 1 objektívvel is vígan el fogok szórakozni. A lényeg, hogy éles képeket csináljon a gép, esetleg portrékat is tudjon szépen.
A két fényképezőgép típus amit kinéztem (még nem döntöttem el, melyik lesz a végleges, jöhetnek arra is tippek ki mit ajánl jobban): Canon EOS600D vagy NikonD3200.
Egy általános, gyors okításnak nagyon örülnék, mire kell odafigyelnem.
Köszönöm előre is annak, aki veszi a fáradtságot és segít!
Ez így van ahogy írod. Csak nem mindegy ki hogyan akar portrézni. Lehet portrézni műteremben 6*7-re főfény-derítőfény-háttérfény-kondenzor négyessel, vagy lehet portrézni a parkban a barátnőt a facebook képhez. Kérdező inkább az utóbbihoz fog közelebb állni szerintem. Ha nem akkor nem kéne ilyen kérdést feltennie...oda meg elég a 18-105.
Természetesen senkit nem akarok degradálni ezzel, csak vannak szintek portré és portré között.
Igen, utolsónak abszolút igaza van, én csak hobbiból kattingatok a saját örömömre, nem célom a műtermi minőség és a fullos kiegészítők :)
Én abszolút megelégszem, ha szép képeket tudok vele gyártani a facebookra :D
Fix vagy zoom - abszolót a felhasználástól függ. Egyetértek a korábbi hozzászólóval, hogy a zoom kényelmesebb, ha sétálsz a városban, és különféle témával találkozol. Ez tény.
Viszont ha potrézni megy az ember a szabadba (és ehhez nem kell műterem meg 4 softbox), akkor a fix a jobb, mert a modelled nem szalad el.
A kérdezőnek én is a 18-105-öt javasolnám, mert úgy érzem, hogy inkább ilyen "nyaralás közben" fotós akar lenni. Még az is felmerül bennem, hogy nem elég-e neki egy bridge gép, ha facebookra akar képeket csinálni, de ez már az ő döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!