Milyen fényképezőgépet és objektívet vegyek?
Életem első tükörreflexes gépét készülök megvenni a közeljövőben, és az objektívekkel bajban vagyok. Úgy szeretnék venni gépet, hogy 1 obit legalább adnak hozzá, tehát nem csak a vázat. Itt vagyok kicsit gondban. Melyik lenne a legideálisabb objektív, amivel általánosságban jó képeket lehet csinálni? Később szeretném majd bővíteni, de eleinte 1 objektívvel is vígan el fogok szórakozni. A lényeg, hogy éles képeket csináljon a gép, esetleg portrékat is tudjon szépen.
A két fényképezőgép típus amit kinéztem (még nem döntöttem el, melyik lesz a végleges, jöhetnek arra is tippek ki mit ajánl jobban): Canon EOS600D vagy NikonD3200.
Egy általános, gyors okításnak nagyon örülnék, mire kell odafigyelnem.
Köszönöm előre is annak, aki veszi a fáradtságot és segít!
Kitobikat adnak általában a vázakhoz "akcióban", azokat inkább hanyagold.
A túl nagy zoomátfogás erős kompromiszumokkal jár a képminőség területén, a 18-200 meg hasonló dolgokat szintén felejtsd el.
Általános felhasználásra, és penge éles képek készítésére én első körben egy 35 mm-es fényerős fixet ajánlanék. Kis lábzúmmal elég sok mindenre használhatod! És elfogadható áron léteznek.
Kicsit közelebb megy+crop.
Viszont az 50-es olyan szűk, hogy sok minden nem fog beleférni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Legfőképpen kutyákat akarok vele fotózni, de jó lenne, ha akár nyaralást vagy családi eseményeket is szépen meg tudnám vele örökíteni. Összességében olyan 130-150 ezret szeretnék rászánni a fényképezőgépre és valamilyen objektívre. Tudom, hogy ez nem számít soknak, ha fényképezőgépről van szó...de azért nézegettem azokat az ajánlatokat, ahol a vázhoz adnak objektívet, mert úgy talán olcsóbban ki lehet jönni (kérdés, hogy amire én szeretném a fényképezőt, arra megfelel-e majd egy olyan objektív, mint amit adnak). Tudom, hogy sok helyen maga a váz kerül csak ennyibe...
Például ez milyen?
A kit optikákat leszólják, bár nem igazán értem, hogy miért. Első nekirugaszkodásra egy 18-50-es körüli zoomot javasolnék. Ez egy általános célokra használható optika. A 18-20 körüli nagy látszög, amivel vidáman fotózhatsz nagyobb épületeket is. Az 50-essel viszont már portrékat is készíthetsz kellő távolságról(de ezzel sem belebújva a modellbe)
"Kicsit közelebb megy+crop." (35mm) Na ezt felejtsd el mielőtt megpróbálnád egy ojektívnek minél kisebb a gyújtótávolsága, illetve minél nagyobb a látószöge, annál nagyobb a perspektívikus torzítása, amit a fotózásban nagyon jól ki lehet használni, de nem a portréfotózában!Portré karikaturát lehet készíteni közelről egy 35 mm-essel, de portrét iszonyatos torzítás nélkül nem!Minél közelebb vagy a tárgyhoz, témához, modellhez, teljen nindegy, hogy minek nevezzük a felvételed tárgyát, annál nagyobb fokú lesz a torzítás, ha ezt még körbevágod, nem várhatod el, hogy a modelled felismerje magát, de te sem. Egy igazán portré fotozásra alkalmas objektív gyujtótávolsága 90-135-mm-nél kezdődik, aztán 200-250 körűl véget is ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!