Melyiket ajánljátok amatőr fotósnak Nikon D5100 18-55 Vr objektívvel, vagy Canon EOS 600D EF 18-55 objektívvel?
"a sima AF rendszerben is nagyon le van maradva"
Kérdés inkább az, hogy akar-e autofókuszálni. Akár videóban, akár máshol...
Egy jó állapotú használt gép és egy jó állapotú használt lencse kombinációjára szavaznék.
A leendő fotóid minősége nem attól függ, hogy milyen géppel csináltad, majd rájössz. Sőt, a fényképező önmagában semmit nem ér. A lényeg Te leszel.
Ha úgy érzed, a fotózás igazi szenvedélyed, akkor vegyél egy jó gépet egy jó lencsével. Aztán majd bővítheted.
Nekem egy 10 éves 6 megapixeles gépem van, még sosem hagyott cserben, és azt kell mondjam, nem a gép a fotóművészetem korlátja, hanem én magam.
Szóval a gép nem fontos.
Objektívet nyugodtan vehetsz használtan, én már többet vettem, hamar ki lehet szűrni, ha rossz!
Videózni én sem szoktam, csak nagyon ritkán. A videó minősége meg sem közelíti a profi kamerákét, hiába a Full HD.
Hogy Nikon vagy Canon az rajtad múlik, hogy melyik szimpatikusabb. Nézd meg őket élőben, vedd a kezedbe!
nekem 600D-m van, és azt kell mondja, ha nem is tiszta 1080p de egy jó 720p-t simán ad a Canonos 1080p felvételek
Direkt videóra vettem, és sokkal jobb mint az előző fullHD-s kamerám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!