Ezzel a digitális fényképezővel, lehet olyan képet csinálni, hogy a háttér elmosódjon?
Úgy tudom, hogy ezt tág rekesznek hívják. Nem vagyok profi fényképész, inkább csak hobbi szinten űzöm a témát. Sokszor szeretnék olyan képet csinálni, amikor a háttér elmosódott legyen, és csak az előtte levő akármi legyen éles. Nincs túl profi gépem, habár szerintem nem olyan rossz.
Olympus D-750
16 megapixel
10x optikai zoom
4.2-42.0mm 1:3.0-5.7
A beállításaiban valahol be lehetne állítani, hogy a háttér homályos legyen? Vagy hogy lehet ilyen képet készíteni?
Köszönöm a válaszokat!
szerintem kár ezen görcsölni,
mert utólag ,nagyon egyszerűen ellehet homályosítani bármelyik képen ,
-egyik módszer :
mármint mit szeretnél pontosan?
hogy eleve a fényképgépnek legyen olyan a beállítása, vagy utólagos munkával akarsz bizonyos részeket felismerhetetlenné tenni? ha erre a módszerre rájöttél, oszd meg velem is légyszi, mert én is csak nagyon bonyolult számítógépes munkával ismerek ilyen lehetőséget, és jó lenne valami egyszerűbb.
ezek az utólagos hátérelmosás annyira mű eredményt adnak, hogy picit is hozzáértő egyből kiszúrja. Meg lehet csinálni rendesen is, de az több óra munka, amit nem hiszem, hogy megér.
A mélységélesség sok mindentől függ: fókusztávolság, rekesz, érzékelő méret, tárgytávolság. A legjobb, ha kipróbálod, hogy kitolod maximumig az objektívet, és olyan közel mész vele az alanyhoz, amilyen közel csak tudsz, majd így csinálsz képet Av módban, 5.7-es rekeszen. (Ha az nincs, portré mód kell).
Általában a lényeg: minél hosszabb gyújtótáv, minél kisebb rekesz, minél közelebbről fényképezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!