Jók ezek a fotók?
Érdekelne hozzáértők véleménye is, hogy milyenek a képek, hol tudnék javítani, mire érdemes figyelni.
Mindenféle kritikának örülnék.
A Pantheonban készült első kép nem rossz, de nem is mondanám jónak. A zavaró, mosódott sötét alakot leszámítva hiányos az előtér, számomra hiányzik onnan valami világos, ami kicsit megtöri a sötétet.
A kívülről készült kép még kevésbé harmonikus. Egyszerűen hiányzik a kép jobb széle, így elrontva a főépület középpontos, szimmetrikus kompozícióját. A szobor pont az aranymetszés vonalában lehetne, de így inkább csak zavaró elem. Persze szándékosan is lehet diszharmonikus, bár szerintem itt nem erről van szó. No meg aztán a terpeszkedve fényképező női(?) alak sem túl előnyös.
A következő képen pedig azt érzem, hogy túl sokat akartál megmutatni egyetlen fotón. Ebből sajnos pont az következett, hogy nincsen a képen semmi. Nem fedeztem fel főtémát, semmi kompozíció, illetve kissé alul lett exponálva.
A Colosseumról készült kép inkább csak egy szimpla turistafotó. A képet látva inkább az építészt jut eszembe dicsérni, ez a kép inkább az ő érdemük.
A vatikános-csigalépcsős fotó viszont nagyon tetszik. Messze a legjobb kép a sorozatból. Nagyon hangulatos felvétel, bár szerintem előtted már ezrek csinálták meg ugyanezt a képet. Az emberek viszont pont annyian vannak, és pont úgy oszlanak el, hogy inkább zavaróak, mint hogy erősítenék a képet. Én szép hosszú záridőt használtam volna hogy végigmosódjanak a lépcső mentén. Illetve a kép felső ötödét én levágnám.
A következő kép is inkább csak egy turistafotó.
Az oszlopos kép viszont tetszik, bár kicsit utómunka (kontraszt) szaga van.
A következő képen kicsit erőltetettnek és legfőképpen indokolatlannak érzem ezt a döntést. Viszont jobb lenne, ha úgy lenne vágva a kép, hogy pont az átló vonalába essen az épület vízszintje. Kicsit zsúfolt hatást kelt a fotó.
A Vatikán is inkább csak az építők és a photoshop érdeme, amúgy nem olyan jó kép.
A következő képpel a HDR csapdájába estél, nekem személy szerint nem tetszik az ilyesmi.
A maszkos kép a második legjobb szerintem, csak figyelj, hogy hol vágod az arcokat. Állnál azért nem túl szerencsés, viszont homlokban lehet. Tetszik a fehér-fekete aránya, jó kis fotó.
A folyosós kép az előző oszloposra emlékeztet. A jobb oldalról vágnám a fekete sávot, felesleges, bár így is szűk a kép kicsit.
A következő kép is nagyon tetszik. Ugyanúgy épületeket fotóztál, mint pl. a Colosseum esetében, mégis benne van a saját világod, a saját gondolataid. Ez a különbség a turistafotózás és a tudatos fényképezős között.
Icipicit túl lett exponálva, illetve a lépcsőből vágnék pár fokot, de ez már tényleg csak apróság. Egyébként nagyon jó.
Az utolsó két kép viszont nem tetszik, de nem is illenek a sorozatba.
Az egészen biztos, hogy ez az eddigi legjobb sorozat, amit itt a gyiken találtam. Látszik, hogy tudatosan fotózol.
A képek számát elnézve ügyesen szelektálsz, a kevésbé jó képeket bizony ki kell dobni. Jól használod a photoshopot, de hajlamos vagy túlzásokba esni. Ezeknek a képeknek jól áll a színtelenség, de ne vedd el az összes fotó színeit, mert sok kép bizony azoktól jó. (Innen üzenem az elsőnek, hogy borzasztó nagy butaságot írt.)
Neked pedig további jó fotózást! Illetve ha van kérdésed vagy bármi hozzászólásod, írj nyugodtan egy kommentet, visszanézek majd.
A kedvenceim a 11,12 és a 14es bár tény és való a 11es jobb lett volna ha nincs ennyire megvágva.De amúgy megfogott és legfőképpen a 14es én azt szúrtam ki rögtön.Olyan különleges hangulata van.Amúgy a hdr ill. túlzott ps nekem sem jön be.Nem tudnám jobban megfogalmazni de számomra túl valószerűtlenné teszi a képeket.
Egyébként jó ötlet volt a fekete fehér csak bizonyos képeken amikor már látszik az ég is akkor furcsa hatást kelt.A csigalépcsős meg nekem is azért nem jön be mert az emberek kicsit zavaróak így élesben.Amúgy jó kép lenne.Még volt a 8as azt is érdekesnek találtam csak talán nem épp ideális szögből fotóztad amikor néztem arra gondoltam jobb lenne ezt látni más nézőpontból is. :)
Egyébként lehet még látni valahol a többi fotódat?
Köszönöm a válaszokat, és a 3-as részletes kritikáját. Igyekeztem egy sorozatot létrehozni a város érdekességeiből. Lehet, hogy néha túlzásba estem, de valahogy én odavagyok a nagyon kontrasztos képekért. Nem mindenkinek jön be :)
Sajnos csak pár napot voltunk, úgyhogy nem volt lehetőségem mindenhol kivárni a megfelelő pillanatot, hogy épp ne legyen ott ember, stb. A Pantheon pedig fel volt állványozva, ezért vágtam le a másik oldalát, mert ott már nagyon csúnya volt. Ettől nem lett igazán jó a kép, de ellenkező esetben nekem még kevésbé tetszett.
Mindig tanul az ember valamit, köszönöm a hozzászólásokat!
Lemaradt a 4-esnek a valasz. Nem nagyon szoktam feltenni kepeket a netre, inkabb csak magamnak, hobbibol fotozok.
Neha kerek kritikat, hogy probaljak fejlodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!