Érdemes használt tükörreflexes gépet venni,40-50 ezer forintért?
A gond az a tükörreflexes gépeknél hogy nem a váz jelenti a nagy anyagi kiadást, hanem az objektív. Kitobjektívekkel sajnos nem sokra lehet menni, kicsi a fényerejük, a zoom pedig még inkább csökkenti a fényerőt és rontja a kép minőségét.
Ami megoldást jelenthet az a fix gyújtótávolságú, nagy fényerejű objektív (f/2.8, 2, 1.7, vagy 1.4). Ezek ára viszont több százezer forint.
A harmadik ami szóba jöhet az a manuális régi objektív egy átalakítóval, nagyon sok szép rajzolatú, nagy fényerejű objektívet lehet kapni viszonylag olcsón, mondjuk tized áron mint a fentebb említett objektíveket. Én is így használom a Nikon gépvázamat, igaz hogy nincs automata élességállítás meg fénymérés, de csak gyakorlat kérdése.
Egyenlőre csak természet fotózásra használom, illetve most kaptam egy felkérést egy portfólió elkészítésére, de azt ezzel a kompakt géppel nem nagyon merem elvállalni, ezért is lenne megoldás a használt tükörreflexes gép, amihez a későbbiekben tudok objektívet venni.
Mert biztos vagyok benne, hogy a mostani kompaktom tudását mérföldekkel meghaladná egy esetleg régebbi tükörreflexes modell.
Én 55000-ért vettem egy 450D-t (többet nem tudtam rászánni, de nagyon kellett), és nem bántam meg. 60000-ért volt meghirdetve, a legolcsóbb volt a kategóriájában, és hibátlan állapotú, a kitobival együtt. Én is most váltottam dslr-re kompaktról.
Az obi mindig sokkal többet számít, nem gondolom, hogy ne tudnék ezzel is jó képeket csinálni, főleg ha van jó obim hozzá (már gyűjtök rá :P). Szóval én a helyedben használtan vennék. Kimondottan utálom, ha teljesen kezdők 650D-ket vesznek újonnan...
És egyébként is azt mondják, hogy az igazi művészetet a korlátoltság fűszerezi meg :)
Köszönöm a tippeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!