A Canon 40D jó gép?
Érdekelne, kinek milyen tapasztalata van vele, mert most nagyon olcsón hozzá tudnék jutni.
Kompaktról váltok dslr-re, komoly amatőrnek nevezném magam.
Jó gép, de vigyázni kell vele, mert a régi darabok zárja nagyon hamar bekrepál. Ha volt már zárcseréje, vagy későbbi modell (de nem tudom, milyen évi kell), akkor nincs vele gond.
"Amúgy tévedés"
Nem, nem tévedés. Keress rá, nézz utána. Még itthon is külön szerviz szakosodott a 40D tervezési hibájára. A hozzászólásod ugyanúgy logikai hibás, mint az az okfejtés, hogy "biztonsági övre nincs szükség, hisz volt már balesetem, nem voltam bekötve, mégse lett semmi bajom".
Szia,
minőségi kérdésben nem tudok hozzászólni, viszont van egy nem felettébb mérvadó, de óvatos következtetésre talán használható zár élettartam adatbázis a neten: [link] (a 40D-re már rákerestem neked)
Én egy 50D-t használok. Megnéztem a 40D specifikációját, persze 1-2 dologban elmarad az előd, de én ajánlom neked, ha nem akarsz videózni, és komoly amatőrnek nevezed magad, és nem akarsz részt venni a pixelháborúban.
A családban van 1100D-is, azt a masinát is imádom. Lehet, hogy belépő kategória, de mindent ugyanúgy meg tudok vele csinálni, marha nagy előnye a súlya, egy nehezebb obival sem annyira fárasztó fotózni. A 40D nehéznek nevezhető. Viszont ami nagy különbség pl. az 1100D és a 40D között, az a sorozat felvételi sebesség, 3kép/s helyett 6kép/s, ami a duplája. Igaz az 1100D ezt RAW formátumba fotózva nem tudja, olyan 1,5kép/s-re saccolom.
Az összes többi (képalkotási) paraméteren meg nem a gép, inkább egy jó objektív többet segít! Aki DSLR "felelős" tulajdonos, pontosan tudja, hogy a zár élettartam pedig mennyire függ a tulajdonostól, mennyire használja agresszíven, mennyit lő sorozatban, hogyan tárolja, stb. De nemárt időben elkezdeni gyűjteni apránként egy zárcserére, és ha bekövetkezik,nem fáj annyira! - én ezt teszem. Ha meg jó árban van, megbízható a tulaja, és minden szempontból megfelelne neked és az ára is korrekt, szerintem megvehető. Üdv
A 2012 téli márkaháború csúcsgépeihez képest is, bizony még mindig jó ez a gép. Használd egészséggel.
Lehet a szervizelésre félretett pénz, és a vásárlás összege, kiad egy vadi új gépet.
Kalkuláld.
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Én személy szerint (szentségtörés) :) 20mpx alatt nem vennék gépet. Fejlődtek az érzékelők. pld DualPixel http://www.youtube.com/watch?v=lgqB6VlslBY
Ja meg a videózás... manapság lassan olcsóbb mint egy komoly videokamerába invesztálni. Azonos minőség.
20 Mp alatt nem? Hát, akkor az 1D X-ből kimaradsz.
Sosem értettem, mi az értelme ennek a buzulásnak, a képminőséghez úgysincs köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!