Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a külonbség ha egy canon...

Mi a külonbség ha egy canon ef-s objektiv vegen azt irja hogy is, is II vagy STM?

Figyelt kérdés
Es egy kezdonek milyet ajanlanatok?

2013. aug. 22. 17:11
 1/7 anonim ***** válasza:

IS az a képstabilizátort jelenti

ha IS II van, akkor az egy fejletteb stabi

STM az pedig hogy, STM fókuszmotor van benne, ami halkan és egyenletesen állít élességet. ez videozásra lett kitalálva. lehet még az obikban sima fókuszmotor, amit így nem jeleznek, meg USM is, ami úgymond az STM ''elődje''

és hogy mit ajánlunk? attól függ mire használod,de stabilizátor nélkülit ne vegél :D

2013. aug. 22. 19:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2013. aug. 22. 19:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Elnézést, de az USM nem az STM elődje, semmi közük nincs egymáshoz. Az STM objektívek az új vázakkal (650D és újabb) használható követő fókuszt adnak videózás közben, de minden másban (sebesség, pontosság, manuális korrekció) az USM objektívek a jobbak.

Valahogy így néz ki a dolog:

Fényképezés:

sima DC motor << STM < USM

Videó:

sima DC motor << USM < STM

Azonban ezek a jelölők az objektívről önmagában szinte semmit nem mondanak, ár és fahlasználás alapján jobban tudnánk ajánlani.

2013. aug. 22. 21:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
igen az USm es dolgot elrontottam, bár ez nem is volt a kérdésben :)de a többi szerintem oké :P
2013. aug. 22. 21:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Leginkább fotozasra hasznalnam es úgy 100 ft-öt szannek rá
2013. aug. 22. 22:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Milyen géped van? Mit fotóznál? Milyen objektíved van eddig?
2013. aug. 23. 00:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Gépem meg nincs de most szeretnék venni egyet es egy canon eos 650d-t néztem. Leginkább tájfotókat szoktam csinálni de néha makrozok is bár jó jó lenne ha az obi kis helyen is elférne mivel sokat szoktunk utazni.
2013. aug. 23. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!