Miért csak ennyi időtartamot vesz fel videofelvételként a fényképezőgép?
Figyelt kérdés
Elindítom a videofelvételt (1280x720-as felbontásban), de csak 1 perc körüli időtartamban vesz fel. De változó, hogy mennyi. Van, amikor 40, van amikor 80 mp-es időtartam erejéig. Holott a fényképező kiírja, hogy x percet lehet felvenni vele. Nincs beállítva, hogy mennyit vegyen fel (nincs is ilyen opció) és automatikusan a memóriakártyára menti, tehát nem az van, hogy felveszi a fényképező beépített memóriájára, és utána átmásolja. Egész egyszerűen felvesz 1 perc körüli időtartamban (a mérete is más és más szokott lenni) és egyszer csak megállítja. Ez mitől lehet?2013. aug. 11. 13:40
1/2 anonim válasza:
"tehát nem az van, hogy felveszi a fényképező beépített memóriájára, és utána átmásolja"
De, az van, hogy a saját memóriájába (gyorsítótár) vesz, és onnan írja ki a kártyára. Minden fényképező így működik. Ha a kártya nem elég gyors, akkor miután a gyorsítótár betelik, leáll a felvétel. Jó eséllyel ez a gond.
2/2 A kérdező kommentje:
Jah értem. Tehát úgy működik, hogy a saját memóriájára veszi fel és közben folyamatosan másolja-törli (ha jól értem). És az a probléma, hogy a memóriakártya írási sebessége nem elég gyors, hogy befogadja ezt a sok Mb-ot egyszerre HD felvétel esetében. Én azért zártam ki, hogy nem a sajátjára veszi egyből, mert azt hittem, hogy ez úgy működne, hogy először csak oda veszi fel, és a felvétel leállítását követően helyezi/másolja át a videót. És ugye pár 10 Mb-os belső memória nem lenne elég -az én esetemben- egy 150 Mb-os felvétel eltárolásához. Köszönöm a választ!
2013. aug. 11. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!